in

Doi români arestați la Vigonza (Padova), dețineau explozibil de tip „Mama lui Satan” pentru aruncat bancomate în aer


Echipa de anchetă a carabinierilor a arestat două persoane pentru deținerea a 300 de grame de substanță explozivă.

La Vigonza, pe 17 octombrie, a fost reținut Marcel Pavel Lucaci, născut în România în urmă cu 26 de ani și domiciliat în Pianiga. A doua zi într-un hotel din Aosta a fost arestat Marius Iosif Mischian, în vârstă de 36 de ani, care s-a sustras arestării, scrie Il Gazzettino.

Ambele au antecedente penale.

Lucaci a fost surprins în Vigonza, în grădina din fața casei din via Carpanè, având asupra lui o pungă care conținea 300 de grame de substanță explozivă TATP (Triacetona-Triperoxid), care a fost apoi distrusă de echipa de artificieri. Precursorii pregătirii explozivilor, instrumentele de sinteză și cabluri electrice au fost găsite în proprietatea percheziționată.

În casa celor doi suspecți, a fost confiscat și alt material util pentru investigații, carduri de credit, telefoane mobile și suporturi informatice. Lucaci este în închisoare în Padova, Mischian în cel din Brissogne.

Substanță explozivă TATP (Triacetona-Triperoxid) este cunoscută ca „Mama lui Satan” și este folosită frecvent de infractorii români care aruncă bancomate în aer.

Anul trecut, Garda civilă din Spania a prins o bandă de români care jaruncau în aer bancomatele folosind acest explozibil, care este și explozibilul preferat de teroriştii jihadiști.

https://ziarulromanesc.es/aruncau-bancomatele-in-aer-cu-mama-lui-satan-infractori-romani-arestati-in-spania/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român arestat la Roma, încasa ilegal bani pentru a depozita sute de frigidere, televizoare, mașini de spălat, cuptoare electrice și saltele uzate

Au furat 1.000 de cutii de ton Rio Mare, ascunzându-le în căruciorul copilului, patru români denunțați