in

„Gratta e Vinci”, fraudă de peste 24 de milioane de euro. Marii câștigători, angajați ai loteriei, știau care sunt biletele norocoase

Doisprezece actuali şi foşti angajaţi ai Companiei Naţionale de Loterie din Italia au câştigat peste 24 de milioane de euro prin înşelăciune, a anunţat joi, 29 octombrie, Poliţia de investigare a fraudelor financiare.

Autorii prezumtivi ai fraudei au cumpărat patru bilete de loterie câştigătoare în perioada 2015-2019 după ce au pătruns ilegal în sistemul informatic intern pentru a afla zonele în care au fost puse în vânzare respectivele tichete, a precizat Garda Financiară italiană (Guardia di Finanza).

Două dintre bilete, de tipul ”gratta e vinci”, erau în valoare de 5 milioane de euro fiecare, iar celelalte două, valorau fiecare peste 7 milioane de euro.

Încălcând regulile companiei care interzic angajaţilor să participe la jocuri de loterie, suspecţii au intrat în posesia câştigurilor prin intermediul rudelor şi al unor prieteni apropiaţi, împărţind o parte din bani cu aceştia.

Poliţia a confiscat bunuri în valoare de peste 27 de milioane de euro de la 12 persoane implicate în escrocherie, care sunt anchetate pentru fraudă în formă agravată, piraterie informatică, trafic cu bunuri furate şi spălare de bani.

Jocurile de noroc organizate de Loteria Naţională italiană sunt administrate de o companie privată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Veste proastă: Virusul cuprinde Italia, astăzi 31.084 cazuri noi și 199 de decese, nou record absolut

Simona Halep: „Am fost testată pozitiv cu COVID-19. Sunt autoizolată acasă şi mă recuperez bine”