in

Green Pass, „nu fotografiați niciodată codul QR”: un pericol grav

„Nu fotografiați niciodată codul QR” De la Garantul pentru confidențialitate au sosit câteva indicații cu privire la ceea ce oamenii nu trebuie să facă absolut cu Pașaportul Verde. Acesta este un instrument esențial pentru a călători și a reporni economia, dar în același timp trebuie utilizat în așa fel încât DATELE PERSONALE să nu fie în pericol, scrie Libero.

În ultimele zile, mulți italieni au primit un SMS sau o notificare pe aplicația Io sau Immuni care i-a anunțat că le sosește Green Pass.

Green Pass UE, regulamentul european a fost semnat, iată cum se circulă de la 1 iulie. Ce pățesc cei care nu au certificatul verde

Mulți au distribuit fotografia certificatului lor verde, care va fi folosit pentru a călători în Europa și pentru a participa la evenimente precum nunți, ceremonii (și în curând probabil și pentru a merge la discotecă).

Potrivit garantului de confidențialitate, nu este nimic mai periculos pentru intimitatea cuiva: este absolut necesar să se evite publicarea pe rețelele sociale a codului QR.

Motivul este explicat rapid: „Codul QR este o mină de date personale invizibile cu ochiul liber, dar lizibile de oricine dorește să aiba acces la ce e al nostru – a spus Guido Scorsa, membru al Autorității – riscul este să lași pe web o dâră a datelor de sănătate, care ar putea fi utilizate în scopuri rău intenționate „.

În special, ar putea facilita „circulația certificatelor falsificate care ar pune în pericol obiectivul circulației în siguranță, principalul motiv pentru care a fost creat permisul verde”. Pe scurt, este mai bine să nu vă arătați nimănui codul QR, deoarece înșelătoria ar putea imediat după colț.

Nu doar datele personale sunt în pericol, ci și contul bancar.

Sunt în curs adevărate escrocherii în ultimele zile.

După cum știm, în aceste zile primele SMS-uri și primele e-mailuri oficiale au început să invite cetățenii să-și descarce permisul verde: aceasta este o certificare în format digital și imprimabil, emisă numai și exclusiv din o platformă națională creată ad hoc de Ministerul Sănătății, care conține un cod QR pentru a-i verifica autenticitatea și validitatea.

Certificarea atestă una dintre următoarele condiții:

– după vaccinarea anti Covid, chiar și prima doză (ajunge la 15 zile după vaccin, deși acum ar putea fi remodelată și atribuită doar după a doua doză, ca în restul Europei)

– să fie negativ la testul molecular rapid sau antigen în ultimele 48 de ore

– să fie vindecat de Covid în ultimele 6 luni.

Certificarea verde este utilizată, atunci când este solicitată în mod explicit, pentru a participa la evenimente publice, pentru a accesa cămine de bătrâni sau alte structuri și, în general, fără cerere explicită, pentru a se deplasa în și din orice teritoriu clasificat în zona roșie sau portocalie.

De la 1 iulie, certificatul verde italian va fi, de asemenea, valabil ca certificat digital COVID al UE și va facilita călătoria către și din toate țările Uniunii Europene și spațiul Schengen.

În prezent, însă, mulți utilizatori raportează primirea prin WhatsApp a unui mesaj la care trebuie să fim foarte atenți, deoarece este o înșelătorie, așa cum a raportat chiar Poliția Poștală.

Primul semn care ar trebui să ne facă suspiciuni este că mesajele oficiale ale Ministerului Sănătății ajung numai și exclusiv prin SMS și e-mail (numărul de telefon și adresa de e-mail sunt cele pe care fiecare dintre noi le comunică autorității sanitare sau medicului generalist în acest moment. vaccin, tampon sau certificat de recuperare de la Covid). Și, prin urmare, dacă primim un mesaj prin WhatsApp, este fără îndoială o înșelătorie.

Iată ce spune mesajul înșelătoriei:

„În acest link puteți descărca certificatul verde Green Pass COVID-19 care vă permite să vă deplasați liber în toată Italia fără mască”.

Făcând clic pe link, utilizatorul nebănuit este catapultat pe o pagină instituțională falsă cu numeroase sigle similare cu originalele. Prin continuarea navigării pe site, utilizatorul este rugat să introducă datele sale personale și / sau bancare cu scopul de a le utiliza în mod fraudulos.

Deci, dacă primiți un mesaj similar cu acesta prin WhatsApp și, în orice caz, nu ați luat încă vaccinul, nu ați trecut un tampon și nu ați făcut Covid, nu faceți clic pe linkul mesajului, deoarece riscați să vă găsiți datele personale furate și mai ales pentru a vă vedea contul curent golit.

Poliția poștală recomandă întotdeauna să acorde o atenție deosebită linkurilor indicate în mesaje și să le deschidă numai după verificarea veridicității sursei de origine. Nu introduceți niciodată datele dvs. personale, în special datele bancare. Orice mesaj suspect poate fi raportat pe portalul commissariatodips.it al Poliției Poștale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Din Bari la Frankfurt, în plină pandemie, o adolescentă sculptează prietenia. ”Pandemia ne-a fixat emoțiile in timp”

sosoaca parlament

Șoșoacă revine! Chestorul Senatului spune că a fost bătut de senatoarea independentă: «M-a prins de față și de nas»