in

Green Pass UE, regulamentul european a fost semnat, iată cum se circulă de la 1 iulie. Ce pățesc cei care nu au certificatul verde

Certificatul Covid digital european este o realitate. Președinții instituțiilor UE (David Sassoli pentru Parlament, Ursula von der Leyen pentru Comisie și Antonio Costa pentru Consiliul UE) au semnat în 14 iunie la Bruxelles regulamentul de instituire a Pașaportului Verde (Green Pass) European.

De la 1 iulie, cu certificatul în mână, va fi posibil să călătoriți în interiorul UE fără a fi supus testelor și carantinelor, contribuind astfel la restabilirea treptată a libertății de circulație în Europa.

Fiecare cetățean al Uniunii Europene care a fost vaccinat, recuperat de Covid-19 sau a fost supus unui tampon negativ va avea dreptul la Green Pass.

Moare la 54 de ani de tromboză la Brescia, fusese vaccinat cu AstraZeneca. „Era sănătos, vrem adevărul”

Certificatul nu va fi obligatoriu pentru a călători în Europa, dar cei care nu îl au la sosirea în țara de destinație vor trebui să respecte prevederile care pot fi prevăzute în țara respectivă cu privire la prevenirea anti-Covid (teste, carantină, etc.), scrie Corriere della Sera.

Green Pass, cum funcționează și cât durează

Cine va elibera certificatul

„Certificatul digital Covid” va fi gratuit și disponibil în toate limbile UE, în format digital și pe hârtie.

Documentul va fi sigur, cu un cod QR semnat electronic și va impune statelor membre să se abțină de la introducerea unor restricții suplimentare de călătorie titularilor unui certificat digital al UE, cu excepția cazului în care acestea sunt necesare și proporționale pentru a proteja sănătatea publică.

Între timp, statele care au emis deja permise verzi au la dispoziție 6 săptămâni pentru a le face compatibile cu modelul UE.

Toate datele vor intra în Gateway, platforma IT a UE care face posibil certificatul și care furnizează cheile digitale care permit validitatea transfrontalieră. Operativ de la începutul lunii iunie, sistemul a emis deja peste un milion de certificate.

Pentru cei care au fost vaccinați

Țările membre vor avea libertatea de a decide dacă permisul va fi valid după prima doză.

Dar dacă un stat este de acord să elimine restricțiile din interiorul frontierelor sale după o singură injecție, atunci va trebui să accepte și permisele UE pentru vaccinurile autorizate de EMA.

Este libertatea statelor individuale, de asemenea, de a accepta alte vaccinuri, autorizate la nivel național și nu la nivelul UE (cum ar fi serul rus Sputnik din Ungaria).

Pentru cei vindecați

Cei care s-au recuperat de la Covid-19 sunt scutiți de a fi supuși testelor și / sau carantinelor în cele 180 de zile următoare testului PCR pozitiv, care certifică infecția (valabilitatea certificatului este din a unsprezecea zi după perioada de după contagiune).

Testele

Cei care nu au fost vaccinați și nu s-au vindecat de Covid, dacă au fost infectați, pentru a circula liber în interiorul UE trebuie să fie supuși unui test.

Dacă testul este negativ, au voie să treacă pentru o perioadă de timp de 72 de ore, pentru testele PCR sau moleculare, în timp ce pentru testele antigenice rapide peroada de liberă trecere este de doar 48 de ore.

Este libertatea fiecărui stat de a accepta sau nu testele rapide, considerate mai puțin fiabile decât cele moleculare.

Deoarece testele sunt plătite, Comisia a alocat 100 de milioane de euro pentru a ajuta statele să facă teste rapide și să scadă prețul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Monza, român beat la volan, a intrat cu mașina în gard, apoi a declarat polițiștilor că soția a condus mașina

Italian urmărit internațional, prins în România la un control de rutină, pentru că depășise viteza legală