in

Haosul pașapoartelor în Italia: peste 100.000 de călătorii anulate, pierderi de 180 de milioane de euro

Haosul pașapoartelor în Italia: peste 100.000 de călătorii anulate, pierderi de 180 de milioane de euro. „O creștere masivă și neprevăzută a numărului de cereri”. Așa a explicat Poliția de Stat gravele neplăceri și întârzieri la eliberarea pașapoartelor care afectează sediile poliției italiene. Întârzieri care durează de luni de zile și pe care, pe fondul protestelor cetățenilor, poliția a încercat să le remedieze activând un plan extraordinar, cu un grup operativ dedicat procesării documentelor, scrie corriere.it/economia.

În ciuda acestui fapt, rapoartele de ineficiență continuă, la fel ca și criticile de pe rețelele de socializare: mulți se plâng în continuare de lipsa de programări disponibile pentru reînnoirea pașapoartelor sau de lentoarea exasperantă a serverului care înregistrează rezervările.

Cei care au reușit să facă o programare (online, pe pagina web specifică a Poliției de Stat) vorbesc de timpi de așteptare de două până la șase luni și de cozi foarte lungi în fața secțiilor de poliție și a sediilor de poliție.

Citiți și: Amendă de 50 de euro pentru părinții care își aduc copiii cu întârziere la grădiniță, părinții sunt furioși

Haosul pașapoartelor în Italia

În plus, numai în primele două luni ale anului, au fost solicitate (și eliberate) 412.385 de pașapoarte (prognoza este de a ajunge la 2,5 milioane până la sfârșitul anului). Este efectul „revenirii la normalitate”, după pandemia Covidi. Adică, oamenii au revenit la planificarea vacanțelor în străinătate și de aici graba de a reînnoi numeroasele pașapoarte care au expirat în timpul diferitelor blocaje, la care se adaugă consecințele Brexitului, cu noua obligativitate a pașaportului pentru accesul în Marea Britanie.

Apoi, mai sunt și problemele interne de la sediul central al poliției, cu un ‘grav deficit de personal, cu procente care ajung în unele realități chiar la 40%’, după cum a denunțat în ultimele zile secretariatul național al Silp CGIL.

Pentru ca tabloul să fie și mai grav, există ‘o problemă legată de lipsa de planificare și de neprevăzutul a ceea ce se va întâmpla mai devreme sau mai târziu’, a concluzionat sindicatul. Atunci când criticile și protestele au ajuns și în Parlament, la sfârșitul lunii ianuarie, ministrul de interne Matteo Piantedosi și ministrul turismului Daniela Santanchè au asigurat o intervenție a executivului pentru a rezolva problema.

Dar în situația actuală, pentru mulți italieni părăsirea granițelor țării devine aproape imposibilă pentru mulți italieni.

100.000 de călătorii organizate au fost omise

Potrivit Vamonos Vacanze, un turoperator specializat în vacanțe de grup, 100 de mii de călătorii organizate au fost anulate din cauza întârzierii pașapoartelor, ceea ce a dus la pierderi de vânzări de 180 de milioane de euro pentru sistemul italian de agenții de turism.

Cifre care vin să le confirme și să le actualizeze pe cele oferite de Assoviaggi, asociația de turism organizat Confesercenti, care în săptămânile trecute a calculat 80 de mii de călătorii organizate omise din cauza blocajului din cauza pașapoartelor și aproximativ 150 de milioane de euro în vânzări pierdute.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Genova, un curier a livrat coletul, s-a prăbușit și a murit. „Poate din cauza căldurii”

Domenico Dolce: tinerii nu muncesc.

Designerul Domenico Dolce: «Tinerii fără demnitate, stau pe Facebook în loc să muncească”