in

Imagini șoc de la o școală din Genova, nu sunt bănci, elevii scriu în genunchi. Toti: „Nu sunt imagini demne de o țară civilizată”

elevi in genunchi la o scoala din Genova

Fotografia a fost postată de președintele Regiunii Liguri, Giovanni Toti.

Elevi în genunchi și scaunele folosite în locul băncilor. Această fotografie, făcută într-o școală din Genova, a devenit subiectul primei controverse privind redeschiderea dificilă a școlii din Liguria. Părinții au făcut publică fotografia pe rețelele de socializare, apoi guvernatorul Giovanni Toti a folosit-o pentru un mesaj către ministrul educației, Lucia Azzolina: „Acestea – a scris el – nu sunt imagini demne de o țară civilizată”.

„ Dragă Azzolina, aceștia sunt elevii unei clase genoveze, care scriu în genunchi pentru că nu au birourile pe care le-ai promis. Și nu ar fi singurii din păcate! Copiii noștri, profesorii și familiile nu merită acest tratament, mai ales după sacrificiile făcute în aceste luni când era și o datorie morală să lucrăm pentru a evita toate acestea. Mi se pare inacceptabil și deja scriu o scrisoare către conducerea școlii pentru a interveni imediat. O imagine ca aceasta nu este demnă de o țară civilizată precum Italia.”, este mesajul lui Toti.

Cara Azzolina, questi sono gli alunni di una classe genovese, che scrivono in ginocchio perché non hanno i banchi che…

Posted by Giovanni Toti on Monday, September 14, 2020

Directorul didactic regional, Ettore Acerra, anunță deschiderea unei investigații interne: „Două aspecte ale acestei povești mă irită în mod deosebit: utilizarea superficială care a fost făcută povestirii în mass-media și faptul că o întreagă comunitate riscă să fie pus la zid pentru un singur episod».

Fotografia copiilor a fost făcută în școala primară Mazzini din cartierul Castelletto. Directorul Renzo Ronconi explică faptul că băncile vor sosi astăzi și spune: „Să evităm speculațiile”.

papa francisc cardinal testat pozitiv

Papa Francisc a intrat în contact cu un cardinal depistat pozitiv. Suveranul Pontif este supravegheat de medici

Bill Gates: „Covidul se va termina abia peste doi ani, ne așteptăm la o toamnă grea”