in

Bill Gates: „Covidul se va termina abia peste doi ani, ne așteptăm la o toamnă grea”

Fondatorul Microsoft și președintele Fundației Gates a declarat, într-un interviu acordat cotidianului italian La Stampa, că pandemia de Covid se va termina abia peste doi ani.

„Pandemia se va încheia abia în 2022”, a spus Bill Gates, fondatorul Microsoft și și a Fundației Gates, într-un interviu acordat ziarului La Stampa.

Miliardarul american s-a declarat „pesimist cu privire la cum va fi toamna în emisfera nordică”, subliniind că „dacă nu avem intervenții, numărul morților în SUA va reveni la nivelurile primăverii”. Vestea bună, cu toate acestea, adaugă el, este „că avem mai multe vaccinuri promițătoare și că ar putea primi autorizații de utilizare de urgență de la FDA sau MHRA până la sfârșitul anului sau, cu siguranță, la începutul anului viitor. Sper că doi sau trei o vor avea „. Dacă vaccinurile „sunt eficiente, chiar și cu un nivel de vaccinare de 60%, vom opri răspândirea exponențială a bolii. Anul viitor vom reduce numărul morților, iar în 2022 pandemia se va încheia ».

În ceea ce privește atitudinea Statelor Unite cu privire la vaccinuri, Gates precizează că Statele Unite „sunt contradictorii”, deoarece „în ceea ce privește cercetarea, au dat mai mulți bani decât toți ceilalți la un loc, înmulțiți cu doi„ în timp ce pentru producția în țările sărace ”nu s-au mișcat».

În iulie, Gates acordase o mare atenție Italiei, una dintre țările cele mai afectate de pandemie și îl chemase personal pe premierul Giuseppe Conte, publicând și un text în Corriere.

Vaccinul rămâne singura armă reală pentru a învinge virusul, dar distanțarea socială este, de asemenea, fundamentală, a scris Bill Gates pe Reddit.

Fundația Gates, cea mai bogată fundație privată din lume, a alocat 100 milioane de dolari pentri combaterea coronavirusului.

Bill Gates, într-un videoclip de acum cinci ani, părea să prezică exact ceea ce trăim astăzi: „Dacă ceva va ucide 10 milioane de oameni, în următoarele câteva decenii – a spus el – este mai probabil ca acesta să fie un virus extrem de contagios decât un război. Nu rachete, ci microbi».

Potrivit lui Bill Gates, singura armă pe care o avem în acest moment pentru a reduce infecțiile este izolarea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]
elevi in genunchi la o scoala din Genova

Imagini șoc de la o școală din Genova, nu sunt bănci, elevii scriu în genunchi. Toti: „Nu sunt imagini demne de o țară civilizată”

Roma, circula liniștit pe șoseaua de centură cu un excavator furat în valoare de 250.000 euro: arestat român în vârstă de 54 de ani