Menu
in

Incident la sluba de Bobotează într-o biserică din Milano: un imigrant egiptean s-a urcat pe altar și a început să blesteme, s-a declanșat panica

Panică în timpul Liturghiei de Bobotează, în parohia catolică Beata Vergine Immacolata și Sant’Antonio din viale Corsica din Milano.

Un imigrant egiptean, în vârstă de 21 de ani, a urcat pe altar și a strigat o blasfemie, apoi a avariat pupitrul de la care preotul paroh ținea slujba.

A fost arestat, dar a scăpat cu o amendă de 102 euro pentru infracțiunea de blasfemie, prevăzută de articolul 724 din codul penal. „Acesta este modelul de integrare la Milano? Este respectul pentru cultura noastră?”, întreabă liderul grupului „Fratelli d’Italia” din consiliul regional Lombardia, Franco Lucente.

Incidentul a avut loc în 6 ianuarie, când a avut loc sluba de Bobotează (Epifania).

După ora șase seara, egipteanul a intrat în biserica din Milano, s-a dus la altar și, după ce a urcat pe altar, a strigat o blasfemie, înghețând sângele celor prezenți. Apoi s-a prăbușit peste pupitrul de la care preotul paroh ținea sujba.

Credincioșii au sunat imediat la poliție. Agenții sosiți imediat l-au încătușat pe tânărul de 21 de ani care părea deosebit de agitat. Odată scos din biserică, l-au arestat pentru ultraj și l-au denunțat pentru blasfemie.

„La final, el scapă cu o amendă de doar o sută de euro pentru jignirea religiei noastre …”, a comentat deputatul Lega, Paolo Grimoldi. „Suntem în Italia și acestui egiptean i-a mers bine – continuă exponentul Ligii – dar dacă un creștin dintr-un stat islamic ar fi înjurat împotriva lui Allah într-o moschee, ar fi fost linșat imediat de credincioși sau executat de autorități. Altceva decât o amendă de o sută de euro” .

„Dacă ar fi fost un creștin care a înjurat într-o moschee din Milano – a remarcat consilierul regional pentru securitate, Riccardo De Corato – pe lângă reacțiile violente ale musulmanilor, am fi trebuit să vedem cine știe câte reacții de la stânga, care în schimb este întotdeauna tăcută când religia creștină este insultată, folosind două greutăți și două măsuri „

În buzunarele imigrantului, polițiștii au găsit mai multe grame de droguri și pentru aceasta a fost acuzat, de asemenea, că deține droguri în scopul consumării.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version