Menu
in

Influencerii din Italia vor fi supuși unor reguli stricte: ”Vestul sălbatic s-a terminat”

Influencerii din Italia vor fi supuși în curând unor reguli mult mai stricte, relatează BBC. În viitor, influencerii cu peste un milion de urmăritori vor fi monitorizați de autoritatea media AGCOM. „Vestul sălbatic s-a terminat”, a declarat șeful AGCOM, Giacomo Lasorella, citat de La Repubblica. Ulterior, influencerii cu mai puțini urmăritori vor fi, de asemenea, monitorizați mai strict.
>>> Citiți și: Cel mai popular influencer român din Italia a fost agresat „din cauza succesului său” – VIDEO

Influencerii din Italia vor fi supuși unor reguli stricte

În viitor, influencerii cunoscuți vor trebui să eticheteze clar orice colaborare și propriile interese economice, în caz contrar ei ar putea fi sancționați cu amenzi mari, de până la 250.000 de euro. Legea este menită să protejeze în special tinerii, care sunt mai ușor de influențat de reclame. În cazul plasării de produse, de exemplu, influencerii vor trebui, pe viitor, să includă și un anunț corespunzător, așa cum se obișnuiește în mass-media.

Chiar recent, cea mai cunoscută influencer din Italia, Chiara Ferragni, care are aproape 30 de milioane de urmăritori pe Instagram, a fost amendată cu milioane de euro pentru că a făcut publicitate la un tort tradițional italian de Crăciun al producătorului Balocco.
>>> Citiți și: Român din Tivoli, despărțit de soție, își viola fetița în vârstă de 10 ani

O parte din încasări ar fi trebuit să fie folosite pentru a finanța tratamentul copiilor bolnavi de cancer într-un spital din Torino. Cu toate acestea, potrivit autorităților, grupul donase deja în avans suma convenită de 50.000 de euro spitalului Regina Margherita.

Companiile Fenice și TBS Crew, cu care Ferragni se comercializează pe sine și mărcile sale, ar fi câștigat mai mult de un milion de euro din această afacere „fără să plătească nimic spitalului”, a criticat autoritatea de concurență. Săptămâna trecută, poliția italiană a anunțat că Ferragni este anchetată pentru fraudă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version