Menu
in

Îngrijitoare română, acuzată că a înșelat doi bătrâni din Gorizia, le folosea banii la cazinouri și săli de noroc

O româncă angajată de puțin timp ca îngrijitoare la doi bătrâni, soț și soție, din Gorizia, a fost acuzată că ar fi încercat să-i înșele convingându-i să semneze acte prin care ar fi devenit unic moștenitor al unei averi de circa 800.000 de euro. Militarii de la Garda de Finanțe au descoperit că femeia obținuse dreptul de a folosi banii di conturile bătrânilor, iar aceasta îi cheltuia la cazinouri sau săli de jocuri de noroc. În plus, din aceeași bani și-ar fi cumpărat bijuterii de aur.

Investigațiile, declanșate de plângerea depusă de un membru al familiei soților în vârstă, au făcut posibilă constatarea că femeia, profitând de fragilitatea psihologică și fizică a celor doi bătrâni bogați, după ce le-a câștigat încrederea, a încercat să-și însușească toate bunurile.

Îngrijitoarea, de fapt, deja după câteva zile după ce a fost angajată a reușit să-i înșele pe bătrâni cu promisiunea falsă de a avea grijă de ei până la moarte, făcându-se, prin acte testamentare, moștenitorul universal al întregului patrimoniu, estimat la aproximativ opt sute de mii euro , obținând, de asemenea, o împuternicire generală pentru gestionarea conturilor curente ale soților.

Din controalele bancare efectuate în conturile curente ale persoanelor în vârstă, s-a constatat că îngrijitoarea a retras, în câteva săptămâni, aproape 30 de mii de euro, utilizați în scopuri personale, inclusiv câteva pariuri în unele cazinouri și săli de jocuri situate în Nova Gorica, Slovenia, precum și achiziționarea de obiecte de valoare cum ar fi un colier și o brățară.

Consultările medicale și psihiatrice ordonate de procuror pentru cei doi vârstnici au permis, de fapt, să se asigure că aceștia, care sufereau de numeroase patologii, erau psihologic fragili și, prin urmare, ușor de înșelat.

Magistratul Curții din Gorizia, având în vedere semnele grave ale vinovăției dobândite, a ordonat persoanei care îi îngrijea să plece din casa bătrânilor, interdicția absolută de a comunica prin orice mijloace cu cei doi soți și interdicția de a se apropia de la o distanță mai mică de două sute de metri. În același timp, a fost numit un administrator de sprijin, un avocat din Gorizia.

Româncă din Iași la muncă în Italia, bătrâna îngrijită i-a lăsat moștenire 20.000 de euro: «Pentru mine a fost a doua mamă»

Maxi moştenirea parohului din Lumezzane (Brescia), Valentina Popescu ia 500.000 de euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version