in

VIDEO Puhoaie dezlănţuite în nordul Italiei, oameni disperaţi: „Podul s-a dus, suntem înconjuraţi de apă”

Nordul Italiei, sub apă. Sunt zone întregi unde apa a acoperit drumurile şi a luat pe sus maşini. Cea mai afectată regiune este Liguria, acolo unde au fost înregistrate precipitaţii record. Este în continuare cod roşu de ploi torenţiale şi inundaţii.

Ministerul Afacerilor Externe i-a avertizat pe românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că țara se confruntă cu un cod roşu de precipitaţii puternice pentru centrul regiunii Liguria şi zona de vest din regiunea Piemonte.

Fenomene meteorologice intense, pentru care s-a emis și un cod portocaliu de ploi abundente, vor fi prezente şi în Lombardia, Emilia-Romagna şi provincia autonomă Trento.

Italia. Un mort și mai mulți dispăruți în urma unor inundații catastrofale

A fost emis, de asemenea, un cod galben de precipitaţii intense pentru regiunile Lazio, Umbria, Toscana, Valle d’Aosta, Veneto şi nordul-estul regiunii Sardinia. Condiţiile de instabilitate se vor extinde şi în următoarele zile, din cauza anticiclonului nord-european care va determina deplasarea unei mase de aer ploios şi rece către Marea Mediterană.

Şcoli închise, zeci de oameni evacuaţi

În doar şase ore, a plouat cât într-o jumătate de an în Savona. Şuvoaiele au acoperit străzile, toate şcolile au fost închise şi zeci de oameni au fost evacuaţi din calea apelor. Imaginile filmate de localnici arată cum torentele au luat în stăpânire drumurile și podurile, au luat la vale mașini și scutere, ba chiar au târât și un autobuz, scrie Observator News

O femeie a rămas blocată după ce maşina ei a fost luată de viitură. Salvatorii au reuşit în timp util să o scoată din automobil şi să o ducă la loc sigur.

Şi în apropiere de Genova au fost probleme. Mai mulţi şoferi nu şi-au mai putut continua drumul printr-un tunel subteran după ce o alunecare de teren a blocat ieşirea. Zeci de localnici au fost evacuaţi din calea apelor. „Podul s-a dus şi noi suntem înconjuraţi de apă”, se plânge un rezident. „Încercăm să traversăm de azi dimineaţă pentru a evacua câteva familii. Râul s-a umflat, iar apa a acoperit podul”, explică pompierii.

Din cauza precipitaţiilor record, mai multe râuri au ieşit din matcă, podurile au cedat iar zeci de case sunt acum de nelocuit. Şi vântul le-au dat bătăi de cap italienilor. Rafalele au ajuns şi la 100 de kilometri pe oră, în unele zone. Meteorologii vin cu veşti proaste. Au extins codul roşu de precipitaţii şi avertizează că în mai multe zone s-ar putea produce alunecări de teren.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
guvernul citu demis

Guvernul Cîțu a fost demis. Cu cele mai multe voturi din istoria moțiunilor

Italia anunță o reformă fiscală importantă: reducerea unor impozite, modificarea TVA, tarife reduse la alimente, transporturi și medicamente