in

Investment Day Ediție Web

Dacă ești român și ești în Italia înseamnă că, pentru tine, această țară este importantă: este un loc de muncă, o viață, o speranță și oportunități. Sau că, oricum, aici si găsit ceva ce ai căutat dar de care nu ai avut parte în țara ta natală.

Probabil știi că românii sunt cea mai numeroasă comunitate: cea mai mare parte dintre ei se simt, cu fiecare an tot mai mult italieni. Și atunci de ce să nu împrumuți ceva din bunele lor obiceiuri atunci când e vorba de banii proprii?

Unul dintre aceste bune obiceiuri este acela de a economisi. Dacă lucrezi și câștigi în Italia, este important să știi că sunt anumite metode ample de a economisi, de la mai puțin la mai mult, nu contează că ești muncitor, angajat sau liber profesionist.

A economisi nu este o acțiune pe care să o facă numai cei care sunt bogați, au bani, dar mai ales pentru persoane care, ca și tine, se gândesc cum să împartă mai bine ceea ce au în așa fel încât să aibă roade și în viitor.

Italienii fac asta, economisesc: o spun statisticile. Pun deoparte bani, se gândesc la ei înșiși și la viitorul familiilor lor. Cum va fi viața mea atunci când fiul meu va trebui să meargă la facultate? Și dacă va trebui să schimb mașina? Cum mă voi descurca dacă cineva din familia mea va avea probleme de sănătate și nu voi avea bani? Cea mai proastă decizie este asta: să nu te gândești.

Italienii au rezolvat această problemă. Au soluția la îndemână, așa cum o ai și tu. Numai că tu, probabil, nu te-ai gândit la asta niciodată, și asta este alegerea ta. Ești și tu preocupat pentru viitorul tău, în Italia sau în România, sau în orice alt loc din lume, ai și tu, probabil, de plătit rate, împrumuturi, pe care să le onorezi în afara cheltuielilor de zi cu zi.

Asupra tuturor acestor aspecte care nu depind de tine acceptă să primești ajutorul unui profesionist. Pentru că este adevărat că tu nu poți decide cu privire la anumite aspecte macroeconomice, dar ești tu cel care administrează banii familiei. Poți să îi gestionezi mai bine cu ceea ce ai acum. Sunt persoane care sunt pregătite profesional pentru asta: învață ele însele cum să te sfătuiască și să te acompanieze în așa fel încât tu să faci cea mai bună alegere pentru tine.

Te vor ajuta să înțelegi când este mai bine să începi să te gândești la asta în mod adecvat. Nu ai dori să știi cum este mai bine să investești banii tăi ? Dacă viitoarea ta pensie, atât de mult visată va fi suficientă în viitor? Vei avea un sfat profesional pentru a putea menține nivelul de trai al tău și al celor dragi, sau pentru a îl îmbunătăți, și pentru asta este absolut necesar să vorbești cu o persoană pregătită special pentru asta.

Informațiile pe care le auzi în fiecare zi și care privesc viața ta de obicei nu refectă realitatea din acest sector, ci doar o mică parte.

Iată de ce este important să vorbești, să întrebi, să ai încredere în sfatul unui profesionist și să îl asculți.

Ai putea începe chiar imediat, joi 22 iunie la ora 18:30 ora Italiei, când suntem în direct pe pagina ziarului Gazeta Românească https://www.facebook.com/gazetaromaneasca .

Va răspunde întrebărilor tale un profesionist român care lucrează în sistemul de asigurări italian și vorbește limba română: Isabela Popescu, consultant Alleanza Assicurazioni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Care sunt cele mai frecvente amenzi în Italia

Care sunt cele mai frecvente amenzi în Italia, amenzile ajung și la 8.000 de euro

Un român a intrat cu camionul într-un șantier pe autostradă

Dezastru pe autostradă la Chieti, un român a intrat cu camionul în viteză într-un șantier, 1 mort și 8 răniți – VIDEO