Menu
in

Italia a înregistrat cel mai bătrân donator de organe din lume: la peste 100 de ani ficatul său a salvat o viață

Italia a înregistrat cel mai bătrân donator de organe din lume. După 100 de ani, 10 luni și o zi de viață foarte lungă, o doamnă al cărei nume va rămâne, probabil, confidențial pentru totdeauna, a decis să facă un ultim și cel mai frumos cadou. Și, așa cum hotărâse de mult timp, când a venit moartea, a decis să dea viață unei alte persoane donându-și ficatul.
De asemenea, a doborât un record mondial: este cel mai bătrân donator de organe din lume, scrie corriere.it.

Tragedie la Agrigento, româncă însărcinată, a murit la spital lăsând în urmă patru copii, organele i-au fost donate

Italia a înregistrat cel mai bătrân donator de organe din lume

Explantarea a avut loc la spitalul San Giovanni di Dio din cartierul Torregalli din Florența, iar ficatul a fost implantat la un pacient spitalizat în Pisa.

În trecut, potrivit Centrului Național de Transplant, care a apreciat că ficatul este compatibil și, evident, încă valabil în ciuda vârstei sale, cel mai bătrân donator de organe înregistrat vreodată în Italia fusese o femeie care a murit la Fabriano la vârsta de 97 de ani și 7 luni la sfârșitul lunii octombrie anul trecut, un caz care a flancat alte patru prelevări de la persoane de 97 de ani efectuate în 2003, 2008, 2018 și 2019.

„Acest transplant”, a explicat într-o notă profesorul Paolo De Simone, directorul Unității Operative de Chirurgie și Transplant Hepatic a Spitalului Universitar din Pisa, ”a fost efectuat după ce au fost puse în aplicare toate procedurile prevăzute pentru a garanta siguranța maximă a primitorului, în toate etapele procesului de îngrijire pre și post-transplant asigurat de toate structurile noastre implicate”.

Potrivit directorului Centrului Național de Transplant, Massimo Cardillo, „acesta este un eveniment excepțional care, la doar câteva zile după donarea de la Fabriano, demonstrează încă o dată capacitatea tehnică și organizatorică a rețelei italiene de transplanturi de a valorifica toate donațiile, inclusiv pe cele de la persoane foarte în vârstă, pentru a oferi răspunsuri eficiente la așteptarea de transplant a peste 8.000 de pacienți din țara noastră”.

Dar dincolo de recordul științific și de longevitatea excepțională a donatoarei și a organului său, rămâne povestea unei bătrâne care s-a gândit la vecinul ei până la sfârșit. A salvat o viață.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version