Menu
in

Italia, a patra doză PENTRU TOATĂ POPULAȚIA, anunțul ministrului Speranza

A patra doză de vaccin în Italia pentru toată lumea. Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, nu exclude extinderea celei de-a patra doze la întreaga populaţie.

Cei care credeau că după a treia doză vor avea Green Pass valabil pe viață se înșală. Se fac pregătiri pentru doza a patra, care va fi obligatorie pentru valabilitatea certificatului verde.

Iată de când ar trebui să se facă acest „al doilea booster”.

A patra doză în Italia pentru toată populația

A patra doză pentru toată lumea? „ Suntem pregătiți ”, a explicat ministrul Sănătății Roberto Speranza, vorbind despre a patra doză de vaccin anti Covid extinsă tuturor.

În urmă cu două zile, Agenția Italiană a Medicamentului (Aifa) a dat undă verde pentru administrarea noii doze de rapel pentru subiecții imunodeprimați (cu un răspuns imunitar slab) începând din martie.

Și acum Ministerul Sănătății nu exclude ca această a patra doză să poată fi extinsă la toată lumea. Ar fi deja o dată, scrie Money.it.

A patra doză pentru toată lumea? Iată când

La două zile după ce AIFA a dat undă verde pentru administrarea celei de-a patra doze pentru cei fragili din martie (o măsură care va afecta aproximativ 500.000 de persoane în Italia), ministrul Sănătății, Roberto Speranza, nu exclude extinderea celui de-al doilea rapel la restul populației.

A patra doză pentru toată lumea ar putea veni în toamnă

„Suntem pregătiți”, a explicat Speranza. O decizie definitivă nu a fost încă luată, dar Italia nu poate fi prinsă nepregătită dacă în câteva luni oamenii de știință spun că este nevoie de un al doilea rapel. Și guvernul se îndreaptă deja în această direcție.

De altfel, executivul a alocat 250 de milioane de euro structurii de comisari coordonate de generalul Francesco Paolo Figliuolo, care gestionează campania de vaccinare.

Aceste fonduri sunt folosite pentru achiziționarea de noi provizii din cele două pastile anti Covid (Pfizer și Merck-MSD, destinate în principal persoanelor în vârstă). Dar nu numai. O sumă atât de semnificativă are și un alt scop: să cumpere stocuri de vaccinuri .

Aifa a autorizat administrarea celei de-a patra doze subiecților fragili cu răspuns imunitar slab, pentru care este necesar un rapel. Dar a patra doză ar putea fi deschisă tuturor în 7-8 luni.

A patra doză, scenariile posibile

Ministerul Sănătății nu exclude așadar ca în toamnă a patra injecție să fie extinsă la un segment mai larg al populației.

În prezent există două scenarii: primul este similar cu cel al gripei, pentru care se recomandă un vaccin anual celor mai vulnerabili. Al doilea scenariu, neexclus de Speranza, este o a patra doză pentru toți.

Nicola Magrini , directorul general Aifa, într-un interviu acordat SkyTg24 a confirmat: «Prioritatea este concentrarea pe cei mai fragili subiecți.

Vom evalua cu mare atenție ceea ce se va întâmpla, începând din următoarele câteva luni care cu siguranță vor vedea coada acestei pandemii.

Va fi necesar să se înțeleagă ce variante vor circula și pe baza acesteia să se decidă dacă se va face o altă campanie de vaccinare în masă sau, dimpotrivă, să se restricționeze recomandarea de a fi vaccinat ca pentru gripă doar la subiecții care încep de la o anumită vârstă.”

Ministerul Sănătăţii din Italia recomandă al patrulea vaccin ARNm împotriva Covid-19, iată categoriile vizate

„Nu există ÎNCĂ dovezi”

Deci, valabilitatea nelimitată a Green Pass-ului este în prezent doar „înghețată”. Așteptând decizia științei.

Încheie coordonatorul CTS, Franco Locatelli: „Nu există ÎNCĂ dovezi care să poată spune dacă va fi necesară a patra doză. Toată lumea este de acord și clar cu privire la subiecții imunodeprimați.

Dar înainte de a face alegeri cu privire la vaccinarea cu a patra doză pentru întreaga populație va trebui să așteptăm date despre cât durează protecția conferită de a treia injecție. Pentru moment, după cum reiese din ultimele analize din camera de control, este de peste 93 la sută. Încă sus”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
Exit mobile version