in

Italia a ridicat măsura carantinei pentru cei care vin din Bulgaria, România rămâne în continuare zonă de risc

De alaltăieri, 22 septembrie, autoritățile din Italia au eliminat impunerea carantinei de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria. Pentru români, însă, măsura rămâne în continuare obligatorie cel puțin până la data de 7 octombrie. Noua ordonanță nu modifică restricțiile pentru români, care trebuie să efectueze în continuare carantina obligatorie de 14 zile, la sosirea în Italia. De asemenea, trebuie să completeze un formular cu date personale.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat o nouă ordonantă care prevede că toți cetățenii care sosesc din Bulgaria în Italia vor completa o declarație pe propria răspundere, dar nu vor mai fi obligați să se autoizoleze 14 zile la domiciliu.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministrului italian de Externe, Bulgaria a trecut de pe lista C (țările pentru care obligația de autoizolare de 14 zile este în vigoare la întoarcerea pe teritoriul italian) pe lista B, cea care include destinațiile europene din care este permisă călătoria fără niciun tip de carantină.

Măsura a intrat în vigoare pe 22 septembrie 2020, după publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței ministerului Sănătății.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român condamnat la 19 ani în Italia, membru al organizației mafiote „Brigada” din Torino, își va executa pedeapsa în România

Sardinia, sfârșit cumplit pentru un român de 53 de ani, prins de apele umflate în urma unei furtuni violente