in

Italia a ridicat restricția de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Începând de astăzi, Italia ridică restricția de vârstă a campaniei de vaccinare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Luni, Agenția italiană pentru medicamente AIFA a dat undă verde imunizării copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. ”Facem pași rapizi cu campania de vaccinare pentru a depăși această fază dificilă”, a scris pe tweet ministrul sănătății, Roberto Speranza.

Alte 2,5 milioane de doze de vaccin, pe lângă cele 3,5 milioane de Biontech și Pfizer distribuite deja în Italia, vor ajunge în această săptămână, a declarat comisarul guvernamental Francesco Paolo Figliuolo. Ieri aproximativ 370.000 de cutii de la Johnson & Johnson au ajuns la aeroportul militar roman Pratica di Mare, astăzi peste 1,7 milioane vor fi livrate de AstraZeneca și mâine aproape 400.000 de Moderna.

Figliuolo a declarat că luna iunie va fi o lună crucială pentru campania de vaccinare. Până în prezent au fost distribuite 40 de milioane de doze către regiuni, dintre care 88,7% au fost inoculate. 12,2 milioane de italieni și, astfel, 22,6 la sută din populație a primit deja două doze. Unsprezece milioane de persoane au primit o doză. Numărul infecțiilor în Italia a scăzut brusc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, alertă de rechini pe litoral: atrași de marea curată. Căpitania: „Atacă dacă sunt în dificultate” VIDEO

romani intosi din strainatate2

Doar 130.000 de români reveniţi din străinătate s-au înscris la şomaj. Ministru: «Nici facilităţile oferite de Guvern nu au fost foarte accesate»