in

Roma, alertă de rechini pe litoral: atrași de marea curată. Căpitania: „Atacă dacă sunt în dificultate” VIDEO

Rechini la doi pași de Roma, în largul coastei Santa Marinella. După ultimele episoade, apelul la prudență din partea Autorității Portuare. Rechinii, atrași mai ales de marea curată – conform celor constatate de experți – ar putea fi o prezență din ce în ce mai vizibilă în largul coastei romane.

„Chiar dacă atacă doar dacă sunt în dificultate – specifică garda de coastă – nu lăsați niciodată garda jos și fiți întotdeauna atenți”.

Marți după-amiază, 2 iunie, ultimul episod. Un pescar s-a gândit că are de-a face cu un ton mare, pe care îl luase cu cârligul, dar când peștele a scos botul din apă și-a dat seama că este un rechin. De dimensiuni medii, între doi și trei metri. Un rechin albastru.

Soția pescarului, îngrozită, filmează un videoclip și povestea rechinului devine virală.

«Trebuie să fim atenți – spune Cristian Vitale, comandantul Autorității Portuare Santa Marinella – deși acest episod nu trebuie să creeze frică. Din viziunea imaginilor putem deduce că este un rechin albastru.

Rechini care ar putea fi prezenți în apele noastre pentru a urma curenții, apa curată și hrana. Cu greu ajung să se apropie de țărm, cu excepția cazului în care – concluzionează experții – sunt în dificultate ».

Episodul din largul coastelor la Santa Marinella urmează celui din dimineața zilei de 21 mai, la o milă în fața orașului Fiumara Grande, în Fiumicino, unde Alessandro Sanna, un instalator în vârstă de 49 de ani, a avut o întâlnire de coșmar cu un rechin care i-a răsturnat barca. Bărbatul, îngrozit, a fost salvat de alți pescari.

Recent, un alt exemplar din această specie a fost văzut în largul coastei Cerveteri.

A fost același rechin? Alarma pe plajele din provincia Roma s-a dat deja, scrie Il Messaggero.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Povestea româncei care și-a salvat copiii din mâinele mafioților din clanul Spada, denunțul femeii a dus la arestarea a doi lideri

Italia a ridicat restricția de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani