in

Italia, ADIO certificatului de înmatriculare și certificatului de proprietate ale mașinii. Va exista un singur document: ”foglio unico”

Adio certificatului de înmatriculare și certificatului de proprietate ale mașinii. Va exista un singur document, „foglio unico”. În reforma administrației publice va exista și integrarea competențelor Registrului Public Automobilistic (PRA) gestionat de ACI și Biroului Circulației Civile (Motorizzazione), care ar trebui să se transforme într-o agenție unică pe lângă Ministerul Infrastructurii și Transporturilor.

Pe scurt, înseamnă că, după cum a anunțat pe 20 februarie viceministrul Transporturilor, Riccardo Nencini, automobilistul va avea ”un singur document pentru mașină în locul celor două actuale” produse de ACI (certificatul de proprietate a vehiculului) și de Biroul Circulației Civile (certificatul de înmatriculare), ”prin responsabilitatea Ministerului”.

”Mi-am luat acum doi ani acest angajament și l-am îndeplinit”, a adăugat Nencini subliniind că ”pentru cetățeni va însemna economisirea a 39 de euro”. În esență, pentru fiecare procedură de înmatriculare sau schimbare a proprietății se vor plăti 61 de euro în locul celor 100 actuali.


Pe această temă s-a pronunțat pe 7 februarie și Autoritatea Antitrust care a solicitat instituirea ”unei agenții unice supusă supravegherii de către Ministerul Transporturilor în care să fuzioneze funcțiunile desfășurate până astăzi de ACI și Ministerul Transporturilor”, precizând că înființarea noii agenții ar fi avut drept consecință ”introducerea unei unice modalități de arhivare finalizată cu eliberarea unui document care conține datele privind proprietatea și înmatricularea” autovehiculelor.

Totul în optica unei ”simplificări administrative a gestionării băncilor de date”. Antitrust semnala și ca ”neadmisibilă” ”imixtiunea, în sânul ACI și a AC provinciale, a activității instituționale de gestionare a PRA, a activităților federale ale sectorului automobilismului și a unei serii de alte activități comerciale, supuse concurenței și nu în mod strict necesare pentru îndeplinirea propriilor scopuri instituționale”.

Integrarea competențelor celor două organisme, pe lângă faptul că reduce costurile corelate gestionării datelor, ar pune capăt și unei anomalii întru totul italiană. De fapt, dacă certificatul de înmatriculare emis de Biroul Circulației Civile este unicul document valid pentru circularea vehiculelor în toate țările, potrivit legislației italiene există și necesitatea de a înscrie vehiculul la PRA gestionat de ACI. Numai prin intermediul acestei înscrieri, de fapt, devine proprietar cel pe numele căruia este înmatriculată mașina.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

”Diaspora care citește”, recomandările LibroM: Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi – Nikolai Nosov

Il Messaggero, povestea lui Ionuț Gabriel Popa, reper pentru colegii români: Între șantier și terenul de fotbal