Menu
in

Italia, e vremea anvelopelor de iarnă, când se declanșează obligația

E vremea montării anvelopelor de iarnă în Italia, iată când se declanșează obligația. Toate informațiile utile.

Ca în fiecare an, pe 15 noiembrie se declanseaza obligatia montării anvelopelor de iarna.

De luni, 15 noiembrie 2021, în cea mai mare parte a Italiei, este obligatorie schimbarea cu anvelopele de iarnă.

Toți șoferii sunt obligați să folosească anvelope care poartă mențiunea M+S, sau Mud and Snow (noroi și zăpadă) pentru a putea circula pe șosea fără penalizări, SAU trebuie să aibă lanțurile de zăpadă în portbagaj, în caz de necesitate. Nu este un simplu sfat, este obligație legală.

Fără anvelope de iarnă în Italia, sancțiuni

Conform prevederilor legislației, șoferul care circulă pe drumurile pe care sunt obligatorii anvelopele de iarnă, fără acest tip de anvelope sau lanțuri la bord, riscă o amendă de la 41 la 168 euro dacă este oprit în timp ce circulă în centre locuite și de la 84 la 355 euro daca constatarea are loc in afară. Dar asta nu este tot, pentru că în cel mai rău caz, agentul constatator poate dispune oprirea vehiculului până la remedierea lipsei.

Şofer român de TIR, jefuit pe autostradă în Italia. Hoţii au furat marfă de 40.000 euro

Anvelopele de iarna obligatorii 15 noiembrie

Dar nu este cazul tuturor: obligația nu se aplică celor care montează un set de anvelope 4 seasons. În al doilea rând, dacă anvelopele au un indice de viteză egal sau mai mare decât cel indicat de certificatul de înmatriculare, atunci este posibil să le folosești pe tot parcursul anului.

Obligația de schimbare a anvelopelor de iarnă-vară trebuie respectată, în caz contrar veți suporta penalități administrative începând de la un minim de 422 de euro și ajungând la maximum 1.682 de euro și retragerea documentului de înmatriculare a vehiculului.

Cât costă operațiunea

Dar cât costă o practică anuală ca aceasta? După cum știm, schimbarea anvelopelor de iarnă (sau sezoniere) implică trei elemente de cost: 1. achiziționarea de anvelope; 2. asamblare; 3. depozitarea anvelopelor. Pentru o anvelopă de vară, costul variază de la minim 70 de euro (low cost) și până la 140 de euro pentru mărci premium precum Bridgestone sau Pirelli.

Pretul montării variaza de la oras la oras: costul minim la automobile este de 30 de euro, dar se cer și 70/80 de euro de catre unii dealeri de anvelope din Milano. În fine, pentru păstrarea anuală media este în jur de 40 de euro. Un cost de luat în calcul la cumpărarea unei mașini, pe lângă taxa de drum, asigurare… de câțiva ani în cont intră și și anvelopele de iarnă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version