in

Italia, au scăzut dramatic sumele trimise de români în țară. Asiaticii trimit cei mai mulți bani în țările lor

În al treilea trimestru al anului 2022, remiterile trimise în străinătate din Italia au crescut cu 3,5% în valoare față de aceeași perioadă din 2021. Dar dacă acestea au crescut în general, sumele trimise de românii din Italia în țară au scăzut.

Milionar la Loto cu 1 euro: „Banii au ajuns la un muncitor cu familie, sunt pe mâini bune”

Datele publicate sunt actualizate trimestrial de către Banca Italiei: din 2016 datele sunt disponibile trimestrial cu o defalcare pe țara străină primitoare și anual cu informații suplimentare din provincia italiană expeditoare.

Cele mai substanțiale creșteri au fost înregistrate în fluxurile către țările asiatice (+7,7 la sută) și, într-o măsură mai mică, în cele referitoare la Africa de Nord și Orientul Apropiat (+4,7 la sută) și la Africa Africa sub-sahariană (+4,3 la sută).

Pe de altă parte, remiterile către țările europene au scăzut, în special către cele aparținând Uniunii Europene (-6,6 la sută). Pe baza celor patru trimestre încheiate în septembrie 2022, primele trei țări beneficiare de remiteri din Italia sunt confirmate ca Bangladesh, Pakistan și Filipine, care au primit 14,2%, 8,7% și, respectiv, 7,4% din fluxurile de ieșire.

România a primit doar 6,6% din banii trimiși de imigranții din Italia în străinătate, față de 7,6% din trimestrul 3 din 2021.

Românii din Italia au trimis mai puțini bani acasă față de anii trecuți, scăderi ale remitențelor cu 8,5%.

Tabelul 1: Remiteri din Italia în străinătate

Tabelul 2: Ponderile primelor zece țări de destinație pentru remiterile din Italia

INFORMAȚII SUPLIMENTARE: Rimesse verso l’estero degli immigrati in Italia

Sumele trimise de românii din Italia în țară au scăzut

Potrivit datelor de la Banca Italiei, românii din această țară au trimis în România, în trimestrul 3 din 2022, suma de 121,61 milioane de euro.

Citește și ➡ Treviso, povestea incredibilă a românului care a pierdut un plic cu bani cu care ieșise de frica hoților. „Ofer recompensă”. Final surpriză

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
romanca terorizata sot

Italia, româncă terorizată de fostul soț, i-a dat foc la mașină: ”Mi-e teamă că ne va ucide pe mine și pe fetița mea”

Elev roman în Italia

Visul unui elev român din Italia, strivit de birocrația de la consulatul românesc: trebuie să renunțe la excursia școlară