Menu
in

Italia, bonus de 550 de euro pentru lucrătorii part-time: se poate obține și pe anul trecut

Bonus pentru lucrătorii part-time: Aplicațiile pentru solicitarea bonusului de 550 de euro part-time încep astăzi, 13 noiembrie. Instrucțiunile de trimitere a cererilor au venit de la INPS, care a redeschis oficial termenele pentru lucrătorii cu fracțiune de normă cu suspendare ciclică a activității pentru cel puțin o lună continuă.
Calculul pensiilor pentru îngrijitoare și menajere în Italia: ghid practic. Ce pensie vei avea după 5 ani de contribuții

Cererea poate fi înaintată atât cu referire la anul 2023, cât și la anul 2022. Prin Decretul de ajutor de anul trecut a fost recunoscută o indemnizație unică de 550 de euro în beneficiul lucrătorilor care dețineau un contract de muncă ciclic cu fracțiune de normă în 2021.
Termenul limită de depunere a cererilor este stabilit pentru 15 decembrie 2023, dar nu toți angajații cu fracțiune de normă pot profita de el, scrie leggioggi.it. Iată cine poate și cum să solicite bonusul part-time de 550 de euro.

Ce este bonusul part-time de 550 de euro

Decretul Anticipi, la articolul 18, alin.2, prevede recunoasterea unei indemnizatii unice in valoare de 550 euro, pentru anul 2023, in favoarea salariatilor societatilor private care detin un contract de munca cu fractiune de norma ciclic in anul 2022.
Italia, bonus de 800 euro pentru titularii de „partita IVA” și autonomi, cum se poate solicita

Bonus part-time 550 euro: cine are dreptul la acesta

În ceea ce privește cerințele obligatorii, articolul 18 din Decretul de avansuri precizează că bonusul se referă pentru anul 2023:

  • angajații companiilor private care dețin un contract de muncă ciclic cu fracțiune de normă în anul 2022, care prevede perioade care nu sunt lucrate în întregime de cel puțin o lună în mod continuu, și în total nu mai puțin de 7 săptămâni și nu mai mult de 20 de săptămâni, din cauza suspendării ciclice a muncii performanță e
  • care, la data depunerii cererii, nu sunt titulari ai unui alt raport de munca sau beneficiar al Noii Indemnizatii de Asigurare Sociala pentru Munca (NASpI) sau a unei pensii.
  • Alocația se adresează numai lucrătorilor angajați de angajatori privați.

Pe lângă cerințele menționate mai sus, INPS solicită părților interesate, la data depunerii cererii de prestație, SĂ NU fie titulari de:

  • Naspi,
  • alt raport de muncă
  • pensie directă

Bonusula poate fi plătit o singură dată fiecărei persoane eligibile. Alocația destinată lucrătorilor part-time nu contribuie la formarea venitului fiscal al contribuabilului.
Italia, familiile vor primi bonusul de benzină de 150 de euro. „Nu se elimină accizele”

Cum se solicită bonusul part-time de 550 de euro

INPS explică clar acest lucru în cele mai recente instrucțiuni furnizate cu un mesaj recent : cererea pentru alocația unică de 550 de euro poate fi trimisă din 13 noiembrie până în 15 decembrie 2023.

Aplicație începând de astăzi, așadar, atât pentru bonusul referitor la 2022, cât și pentru anul acesta. Acestea sunt instrucțiunile de urmat pentru a depune cererea online : accesați pagina principală a site-ului Institutului www.inps.it și urmați calea online:

  • „Suporturi, subvenții și indemnizații” (“Sostegni, Sussidi e Indennità”)
  • „Explorați suporturi, subvenții și indemnizații” (“Esplora Sostegni, Sussidi e Indennità”)
  • selectați elementul „Vedeți tot” (“Vedi tutti”) din secțiunea Instrumente
  • „Punctul de acces la prestații nepensionistice” (“Punto d’accesso alle prestazioni non pensionistiche”).

odată autentificat cu identitatea digitală, va trebui să selectați serviciul în funcție de cererea pe care intenționați să o trimiteți:

  • „Lucrători cu fracțiune de normă ciclică: indemnizație unică 2022”;
  • „Lucrători cu fracțiune de normă ciclică: indemnizație unică 2023”.

În instrucțiunile INPS se spune clar că cererile pentru indemnizație referitoare la anul 2023 vor fi puse la dispoziție cu datele precompilate în cazul în care prezența unei cereri pentru aceeași indemnizație referitoare la anul 2022 este detectată. În acest caz, odată selectat „Lucrători cu normă parțială ciclică: indemnizație unică 2023”, sistemul va prezenta utilizatorului aplicația în stare „schiță” întocmită cu datele preluate din aplicația 2022. Sistemul va oferi apoi posibilitatea de a utiliza schița precompilată sau de a începe compilarea completă a aplicației.

In cazul in care se foloseste cererea intocmita in proiect, sistemul va arata ca precompilata, pe langa informatiile personale, si informatiile referitoare la canalul de acreditare preluate din cererea depusa in 2022.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version