in

Italia, familiile vor primi bonusul de benzină de 150 de euro. „Nu se elimină accizele”

Bonusul de 150 de euro pentru cei cu venituri mici împotriva benzinei scumpe ar putea ajunge în buzunarele italienilor încă din toamnă, în timp ce reducerea accizelor este exclusă în orice caz.

Un bonus de 150 de euro pentru a încerca să se contracareze benzina scumpă. Dar numai pentru venituri mici. Ideea nu este nouă și guvernul lucrează la ea de câteva zile. Bonusul de benzină va ajunge în scurt timp pe masa guvernului, iar Ministerul Economiei caută acoperirea necesară. Chiar și cu prețul reducerii ajutoarelor la facturile la gaze, în condițiile în care prețurile internaționale au scăzut în ultimele luni. Între timp, scăderea producției de petrol în Rusia și Arabia Saudită riscă să provoace o creștere și mai mare a prețului benzinei.
>>> Italia, prețurile la benzină cresc vertiginos: a fost atins plafonul de 2 euro pe litru la autoservire

Cum va funcționa bonusul de benzină de 150 de euro

Guvernul intenționează să finanțeze bonusul la benzină cu venituri suplimentare din TVA. O sumă în valoare de aproximativ două miliarde pe care Trezoreria plănuiește să o investească în ajutoare selective și nu nediscriminatorii, precum reducerea accizelor (care ar costa două miliarde pe lună).

Guvernul studiază de ceva vreme o nouă măsură pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate. Șoferii cu venituri mici care se luptă cu prețurile actuale la benzină. Formula ar trebui să fie cea a bonusului unic de 150 de euro, deja testat cu guvernul Draghi, care l-a folosit pentru a încerca să combată inflația. În acest caz însă, plata sau cheltuiala ar fi condiționată de achiziționarea de combustibil

Ideea este de a distribui bonusul de 150 de euro sub formă de card care să fie folosit la benzinărie , dar numai pentru cei cu un venit personal mai mic de 25 de mii de euro pe an. Momentul distribuirii va fi legat de acoperire, dar și de tendința prețurilor la combustibil. Dacă ar rămâne la aceste niveluri în săptămânile următoare – peste doi euro pe litru – intervenția guvernamentală ar putea ajunge încă de la începutul lunii octombrie.
>>> Calculul pensiilor pentru îngrijitoare și menajere în Italia: ghid practic. Ce pensie vei avea după 5 ani de contribuții

Guvernul Meloni nu va reduce accizele la benzină

Indiferent de scenariul care apare, guvernul exclude cu strictețe posibilitatea unei noi intervenții asupra accizelor . Nu vor fi atinși, atât pentru că întoarcerea ar fi foarte complicată – așa cum o demonstrează controversa pe care guvernul a avut-o cu distribuitorii din ianuarie anul trecut -, cât și pentru că este o intrare fundamentală pentru bugetul statului.

Prin urmare, orice tip de intervenție care va fi evaluată nu va viza reducerea accizelor. Mai degrabă, direcția luată este aceea a unui bonus unic care să fie alocat veniturilor mici, poate distribuit prin carduri similare cardurilor de cumpărare, scrie fanpage.
>>> Italia, facturile de energie electrica „vor crește cu 7-10%” de la 1 octombrie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Alina Cozac, româncă ucisă de partanerul italian

Pescara, româncă ucisă de partenerul ei italian. „Alina a fost sugrumată în pat”

Cutremur la Napoli, șoc în direct

Cutremur în Italia, șocul în direct în timpul știrilor: panică în studiou – VIDEO