in

Pescara, româncă ucisă de partenerul ei italian. „Alina a fost sugrumată în pat”

Alina Cozac, româncă ucisă de partanerul italian

Româncă ucisă de partanerul italian. Deși inițial se vorbea de moarte „din cauze naturale”, acum s-a dovedit că femeia a fost de fapt ucisă, iar partenerul ei a fost acum arestat și este cercetat pentru omor calificat.
>>> Vera Șchiopu, găsită spânzurată lângă Catania. Arestați iubitul ei și un amic: acuzați de crimă

Româncă ucisă de partanerul italian

La început părea că victima, Alina Cozac, o româncă de 40 de ani rezidentă la Spoltore, Pescara, a murit „din cauze naturale”. Autopsia a scos la iveală urme pe gât care dovedesc o strangulare.

Un italian în vârstă de 47 de ani, Mirko de Martinis, a fost arestat în dimineața zilei de miercuri, 6 septembrie, sub acuzația de sugrumare a partenerei sale. Femeia, o româncă de 40 de ani, rezidentă în Spoltore, în zona Pescarese, a fost găsită moartă în locuința ei în ianuarie anul trecut.

La început anchetatorii au emis ipoteza că ea ar fi murit din cauze naturale, însă autopsia a scos în evidență semne pe gât care indicau strangulare, confirmând astfel probele circumstanțiale împotriva singurului suspect.
>>> Crimă în Mantova: Dumitru Stratan, de 33 de ani, și-a ucis iubita ucraineancă cu cuțitul, apoi i-a ascuns corpul

Crima

Faptele datează din 22 ianuarie 2023. În jurul orei 4 dimineața, bărbatul de 47 de ani a alertat 118, susținând că partenera sa s-a îmbolnăvit. Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit-o pe femeie fără viață pe pat și, după manevre inutile de resuscitare, nu au putut face altceva decât să-i confirme decesul.

Inițial, anchetatorii au emis ipoteza că femeia de 40 de ani ar fi murit din cauze naturale, dar constatările cadaverice au ridicat primele îndoieli. Medicul legist responsabil cu autopsia a găsit urme suspecte pe gâtul victimei. Informația a fost transmisă parchetului din Pescara care a declanșat o anchetă în caz prin înscrierea DM în registrul suspecților cu ipoteza omorului voluntar.
>>> Dosarul Anica Panfile, mama a 4 copii ucisă în Treviso: cercetat pentru omor fostul ei angajator, un mafiot supranumit „Regele peștelui”

Momentul de cotitură în anchetă

Raportul final al medicului legist, depus la Parchetul din Pescara în iulie, a confirmat dovezile cu privire la cauzele morții. În acest caz, scrie Ansa, femeia a murit din cauza „ asfixiei mecanice violente din strangulare săvârșită de compresia atipică a gâtului”.

Femeia de 40 de ani a fost probabil luată prin surprindere de partenerul ei, în timp ce era în pat, și sugrumată cu genunchiul sau antebrațul de criminal.

Arestarea bărbatului

Potrivit celor relatate de AbruzzoWeb, în ​​timpul primului interogatoriu, bărbatul a declarat că partenera sa s-a îmbolnăvit. O versiune care, însă, a intrat în conflict cu constatările medico-legale. Au fost apoi ridicate îndoieli suplimentare prin reluarea apelului telefonic făcut de suspect la 118.

După opt luni de investigații, coordonate de parchetul din Pescara, bărbatul de 47 de ani a fost arestat pentru omor voluntar. Investigațiile ulterioare au mai scos la iveală faptul că victima s-a confesat prietenilor și se pare că intenționa să-și părăsească partenerul.

„Familia Alinei a primit cu satisfacție vestea arestării lui Mirko De Martinis. Apropiații, care nu au crezut niciodată versiunea lui, au fost supărați pentru că, deși știau că bărbatul este cercetat, așteptau încheierea acestei anchete. Depunerea raportului de expertiză în iulie a accelerat evident situația. Și acum, după opt luni lungi, putem spune că povestea începe să se clarifice și că Alina a fost ucisă”, explică avocatul Valter Biscotti, citat de Repubblica.
>>> Îngrijitoare de 38 de ani ucisă prin înjunghiere în casa unde locuia în Italia,

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
carciu mihai

Până unde merge bătaia de joc a lui Cârciu de la DRP și risipa banului public în plină austeritate

bonusul de 150 de euro de benzină

Italia, familiile vor primi bonusul de benzină de 150 de euro. „Nu se elimină accizele”