in

Până unde merge bătaia de joc a lui Cârciu de la DRP și risipa banului public în plină austeritate

Până unde merge bătaia de joc a lui Cârciu de la DRP și risipa banului public în plină austeritate. Nu este prima dată când scriu despre activitatea defectuoasă a DRP și a modului în care este condus de un secretar de stat al instituției. Am făcut acest lucru și când Departamentul a fost condus de „urmașa bunicului răzeș, de la USR”, poate cea mai penibilă perioadă a existenței entității. Am sesizat și alte derapaje asupra cheltuielilor din banii publici, în anul 2020, în vremea guvernării Orban, am sesizat derapajele existente inclusiv în anul în care ne aflăm, perioadă în care Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este condus, efemer, de un alt personaj sinecurist și președinte al PSD Diaspora.
>>> Citiți și: Cîrciu, ”șeful” de la DRP: ”Ne ocupăm de ”politicele” României din lumea întreagă”

Până unde merge bătaia de joc a lui Cârciu de la DRP

Sigur, domnul cu pricina, cum „însăși” se autointitulează „conducătorul” instituției, șochează prin viteza cu care topește bugetul Departamentului în desele vacanțe pe bani publici, cu tot cu alaiul selecționat de el, chiar dacă Departamentul este prezent în procese pe la instanțele de judecată unde se tot „războiește” cu beneficiarii finanțărilor pe care tot DRP le acordă.

Nu are importanță că … Cârciu de la DRP toacă bani, important să fie bani publici, că doar are de unde.

În timp ce Guvernul actual pregătește taxarea populației, o austeritate cruntă, discuția ajunge până și la taxarea câștigurilor din titlurile de stat (situație care poate face pe viitor, cu lejeritate, obiectul ridicării unei excepții de neconstituționalitate).

În tot acest timp, românii din diaspora, cei mai nefericiți, vin în România pentru a plăti mii de Euro pentru obținerea vechimii în muncă pe ani de zile corespunzător anilor în care în trecut nu au avut posibilitatea să se angajeze legal în străinătate, pentru a obține o pensie, pare că din cornul abundenței tot mai amenințat cu micșorările bugetare Guvernului, DRP este câștigătorul lozului cel mare.

Secretarul de stat Cârciu este într-o vacanță nesfârșită, prin țări și locuri în care nu avusese șansa să ajungă vreodată înainte de obținerea sinecurii pe spinarea românilor din diaspora.

Sinecuriștii de partid cu alaiul lor

Într-o astfel de situație este firesc ca românii să se întrebe pentru ce îndurăm măriri de taxe, efectele inflației suportate din greu în urma căreia vom asista la o îndatorare, la tăieri de locuri de muncă? Pentru ca sinecuriștii de partid cu alaiul lor cu tot să își arate apetența pentru vacanțe scumpe și turism plătit din banii publici?

Orice ar invoca cel care ocupă sinecura de la DRP, nu își poate justifica cheltuielile deșănțate din bugetul instituției și nici nu poate justifica cheltuielile personalului care îl însoțește, toată această risipă a banului public.

Dar, ca și în alte ocazii în care am sesizat derapajele instituției, inclusiv deficiențele chiar și de imagine ale Departamentului sunt aproape convins că secretarul de stat preferă lipsa de curaj în locul unui răspuns concret, lămuritor asupra cheltuielilor exagerate cu deplasările în afara țării.

Oare știe să folosească dreptul la replică

Dacă secretarul de stat își găsește curajul necesar și mai lucrează și pe partea de gramatică a limbii române, poate oricând să își folosească dreptul la replică.

Accept orice provocare posibilă pentru a discuta despre cheltuiala banilor publici ai DRP în plin program de austeritate, chiar și despre rolul instituției în beneficiul românilor de pretutindeni, despre depășirea plafonului de finanțare pentru anumite proiecte bugetate de către DRP, despre discriminarea copiilor români din diaspora, în privința susținerii cheltuielilor cu transportul către România pentru desfășurarea Taberelor ARC.

Accept fie și o explicație pertinentă din partea lui Gheorghe Cârciu asupra dorinței sale exprimate asupra reintroducerii taxelor consulare rezultată din afirmații anterioare prin care și-a manifestat opinia potrivit căreia „eliminarea taxelor consulare a fost o greșeală”.

Ce zici Cârciule? Ai curaj să răspunzi liber, fără ajutor suplimentar? Te mai ascunzi mult?

Aurelian MIHAI, deputat diaspora 2012-2016

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
Grevă în sectorul aeroportuar și aviatic în Italia

Greva națională din sectorul aviației din Italia pe 8 septembrie: Ita Airways anulează 30 de zboruri

Alina Cozac, româncă ucisă de partanerul italian

Pescara, româncă ucisă de partenerul ei italian. „Alina a fost sugrumată în pat”