in

Italia, copil de 12 ani, cere permisiunea instanței să se vaccineze: ”Tata nu mă lasă!”

Un băiat italian de 12 ani a ajuns în instanță pentru a primi permisiunea de a se vaccina împotriva Covid, după ce tatăl său, anti-vaccinist convins, nu a vrut să-i semneze documentele pentru vaccinare, relatează Corriere della Sera.

„Sunt puțin nehotărât în ​​privința vaccinului tocmai pentru că părinții mei îmi spun lucruri foarte diferite și mă sperie”, le-a explicat judecătorilor copilul de 12 ani.

„Pentru a clarifica mai bine, afirm că ideile mele sunt similare cu ale mamei, pentru că vorbind cu ea și vorbind cu ea despre lucrurile pe care mi le-a spus tata, înțeleg că lucrurile pe care mi le spune el nu prea au sens”, a completat băiatul.

Până la această dilemă, părinți copiilor, separați de un divorț, au împărțit pașnic custodia comună a fiului lor.

Judecătorii au decis după ce i-au ascultat pe cei doi părinți, dar și pe copil că acesta din urmă se poate vaccina și fără aprobarea scrisă a tatălui.

Genova, fetiță româncă de 5 ani, preluată de polițiști, rătăcea pe străzi lângă tatăl beat

Magistrații de la Secția Familie a Judecătoriei Civile au apreciat maturitatea copilului

Magistrații au apreciat că „tatăl, deși a evidențiat poziții moderate în timpul procesului și arătând doar o îngrijorare paternă cu privire la pericolele vaccinului administrat celui mai mic, la ultima audiere a declarat că el însuși nu a este vaccinat și a rezultat, din declarațiile făcute de fiul său, că a aderat la poziții extreme de tip „no vax” care tind să nege cele peste 5 milioane de decese din lume din cauza Covid și validitatea și eficacitatea unui vaccin care a fost considerat eficient și sigur”, au transmis judecătorii.

Astfel, Curtea consideră că „mama este părintele care a demonstrat o capacitate mai mare de a proteja sănătatea minorului și, prin urmare, este cel mai potrivit părinte să ia, în mod independent și fără acordul tatălui, toate deciziile necesare în legătură cu vaccinarea”.

În consecință, mama este „autorizată să ia, în mod independent și în lipsa consimțământului patern, orice decizie referitoare la administrarea vaccinării”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
ramoda badescu copil

Ramona Bădescu, poveste de dragoste cu un bancher italian: „Parcă am fi de o viață împreună”

moare dupa vaccin Viterbo

Viterbo, tânăr de 30 de ani moare după vaccin: „Avea o sănătate excelentă”