in

Italia, copil de 8 ani mort în accident pe o pistă de minimoto. ”Organele lui au salvat cinci vieți, a fost un mare campion până la sfârșit”

Italia, copil de 8 ani mort în accident pe o pistă de minimoto. ”Organele lui au salvat cinci vieți, a fost un mare campion până la sfârșit”.

Micuțul Mathis Bellon, mort la 8 ani într-o cursă de minimoto, pe 22 iulie, pe pista de karting din Ala (Trento). Se antrena pentru Campionatul Național de Viteză. Nu a supraviețuit rănilor grave pe care le-a suferit în accidentul care a avut loc săptămâna trecută, scrie Corierre della Sera.

Copilul a pierdut brusc controlul minimoto-ului său. În cădere, el a alunecat pe asfalt și a fost lovit ulterior de o altă motocicletă. Starea lui a părut imediat foarte gravă.

Italia, adolescentă de 16 ani dispărută de acasă din 21 iulie. Apelul disperat al mamei: ”Ilona, nu mai pot închide ochii. Mama te iubește”

Italia, copil de 8 ani mort în accident pe o pistă de minimoto. Resuscitare la Verona, apoi transfer în Franța

Salvat pe pistă, Mathis a fost transportat cu elicopterul Trentino Emergenza la spitalul din Verona, unde a fost internat la secția de terapie intensivă pediatrică.

Părinții au cerut și au obținut atunci permisiunea de a-și transfera fiul la Montpellier, deoarece ei erau rezidenți în Sainte-Maxime, dar după șapte zile de agonie, micuțul Mathis a încetat din viață.

Organe donate

„A rezistat pentru ziua de naștere a surioarei sale, care a împlinit miercuri trei ani”, a declarat nașul lui Mathis pentru Le Quotidien de la Reunion. „Organele lui au salvat cinci vieți, a fost un mare campion până la sfârșit”. „Un înger care ne-a umplut de bucuria vieții”, a scris familia lui Mathis.

Condoleanțele pentru această viață foarte tânără care a murit atât de dramatic au inundat site-urile, profilurile din lumea sporturilor cu motor pe care Mathis le-a iubit atât de mult.

Condoleanțe pe rețelele de socializare

„Din păcate, am fost acolo la acea cursă. Atmosfera nu a fost una de sărbătoare, deoarece existau temeri în privința lui Mathis, care a suferit un accident foarte grav vineri. Întregul personal al Even-T nu poate decât să se alăture condoleanțelor pentru această tragedie teribilă. Nu e bine să scrii când se întâmplă astfel de lucruri, când într-un sport care aduce bucurie și adrenalină, lucrurile nu merg bine. La revedere Mathis!”, este amintirea postată pe Facebook.

„Micuțule Mathis, nu avem cuvinte pentru a exprima tristețea care ne cuprinde. Vei rămâne pentru totdeauna în inimile noastre’, scrie Cnv, Campionatul Național de Viteză ‘Unit cu familia îndurerată’.

Mathis a fost considerat o speranță a motociclismului și a făcut parte din echipa Race Experience School, condusă de Sebastien Gimbert.

Istoria fatală

Competițiile cu minibiciciclete sunt populare încă de la sfârșitul anilor 1980, însă există numeroase controverse cu privire la periculozitatea acestora.

Doar pentru a menționa Italia, la 9 ianuarie, un băiat de 5 ani a suferit răni grave când s-a izbit de o barieră în timp ce conducea o minimoto în apropierea unei piste de motocros din Bellinzago (Novara). Băiețelul a fost internat cu prognostic rezervat la spitalul Maggiore din Novara și a suferit răni la cap și la piept.

În ultimii ani, două accidente mortale au afectat lumea rider-ilor în devenire: în 2016 la Viadana (Mantova), unde a murit un băiat de 6 ani, și în 2018 la Ferriera (Torino), victimă un băiat de 9 ani.

Vehicule potențial periculoase

Răspândirea minimotos în Italia se datorează lui Vittorio Orazi, de la compania Vittorazzi, care a decis în 1987 să producă modele destinate vânzării. Inițial a fost o simplă distracție pentru copii, dar apoi interesul unor companii din acest sector, precum Polini, a transformat jocul într-o disciplină competitivă.

Costul acestor vehicule în miniatură a fost destul de ridicat la început, dar apoi au apelat la piața chineză pentru a reduce costurile. Prin urmare, astăzi sunt accesibile tuturor; viteza maximă nu poate depăși 50 de kilometri pe oră, dar sunt adesea modernizate și trucate.

Avertismentul Guardia di Finanza

„Dacă aveți de gând să cumpărați minimoto-uri fabricate în China, fiți atenți”: potrivit Guardia di Finanza din secțiunea Nettuno, în provincia Roma, minimoto-urile, vândute ca jucării, sunt foarte periculoase: lipsite de garanții de siguranță, acestea prezintă un defect la origine.

Un episod grav a avut loc în Lazio, unde o fetiță din Frosinone a fost ucisă în timp ce se juca în grădină. Se vorbește despre aproximativ 2.500 de motociclete achiziționate de familii romane care locuiesc în toată regiunea Lazio, de la Pomezia la Anzio și Tivoli, pentru un trafic ilegal și o cifră de afaceri de aproximativ 800.000 de euro.

Motocicletele costă între 260 și 380 de euro. S-au confiscat aproximativ 500 de unități într-o magazie de pe coasta de la sud de capitală. „Nu este chiar corect să le numim jucării”, a explicat căpitanul Vincenzo Di Filippo, „au un motor cu combustie de aproximativ 50 cmc și ating viteze de până la 40 sau 50 km pe oră, fiind adesea folosite de adulți pentru mici deplasări, chiar în cadrul unei proprietăți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Stop cardiac, tânără de 22 de ani fragilă moare: primise 4 doze de vaccin

Lodi, român găsit mort cu răni la gât, sunt suspectați colegii de apartament