Menu
in

Italia, cum se descurcă o familie cu nouă copii: ”Cheltuim în medie 30 de euro pe zi pentru mâncare”

Italia, cum se descurcă o familie cu nouă copii: ”Cheltuim în medie 30 de euro pe zi pentru mâncare”. Nouă copii, un meniu pentru toți. Cei care nu mănâncă merg la culcare fără cină. Acestea sunt regulile familiei Prejalmini-Colombo. Tata și mama, Luca și Valentina, au 36, respectiv 32 de ani și locuiesc în Genova, scrie corriere.it.

Pentru a-și îngriji și hrăni cei nouă copii, ei merg zilnic la cumpărături. „Cheltuim în medie între 20 și 30 de euro”, explică Valentina Colombo, „mergem în principal la supermarketuri și uneori la magazinele de reduceri, dar acestea sunt mai departe de casa noastră din Sestri Ponente. Cumpărăm în funcție de oferte. Când suntem cu toții acasă, reușim să cheltuim mai mult de 30 de euro pe zi. Altfel, adică atunci când copiii sunt la școală, ajungem la maximum 30 de euro”.
Citiți și: Italia, părinți arestați după ce și-au legat de pat fiica, judecătorul îi eliberează găsindu-le scuze, iată ce s-a întâmplat

Italia, cum se descurcă o familie cu nouă copii

Valentina se dedică cu normă întreagă familiei, în timp ce Luca este strungar la o firmă de mase plastice. Amândoi gătesc: ‘De obicei, cu rare excepții, nu luăm mâncăruri gata preparate’, spune ea. ‘Al nostru este un joc de echipă. Când suntem cu toții acolo, facem cu rândul la aragaz: eu, partenerul meu și mama mea. Alegem un meniu și asta e tot. Gătesc lucruri care le plac tuturor. Dacă copiii mănâncă, grozav, altfel înseamnă că nu le este foame. Alternativ, beau niște lapte. Dar asta nu se întâmplă niciodată.

Meniul preferat

Micului ”trib” de copii îi plac în mod deosebit pastele: servite cu sos, pesto alle genovese, unt, ton sau carbonara, acestea mulțumesc un pic pe toată lumea. „Nu sunt copii care să mănânce mâncăruri elaborate”, explică mama. ”În afară de paste, mănâncă o felie de pui sau carne pane, preferă mâncăruri simple din carne de vită, vițel, curcan și pește, precum și salată și diverse garnituri de legume. Uneori mănâncă și carne de cal”.

Dieta lor include și fructe și ouă, în special supe și omlete, rețete care îi tentează pe copii să mănânce. „Nu consumă multe dulciuri: cumpăr foarte puține, nu sunt necesare”, subliniază Valentina: „De obicei, cumpăr rații limitate de biscuiți, snacks-uri, briose, biscuiți pentru a le mânca cu cremă de ciocolată sau gem. DAR într-adevăr doar de câteva ori. Dulciurile? Excepții”.

Întâlnire pe rețelele de socializare

Luca și Valentina s-au cunoscut pe Netlog, o rețea de socializare care a anticipat Facebook. „Când nu aveam nici măcar 20 de ani, eram însărcinată”, a declarat Valentina pentru ziarul Il Secolo XIX. „Visam la o familie numeroasă? Aveam ideea de a avea poate trei copii, cel puțin un băiat și o fată’. Au sosit nouă, cinci băieți și patru fete, cel mai mare (Nicholas) are aproape 12 ani, iar cel mai mic (Emanuele) mai puțin de șase luni. Completează gospodăria, pe lângă bunica maternă, care este adesea acolo pentru a da o mână de ajutor, trei câini, o pisică, o broască țestoasă și un hamster.

După cum spune tatăl Luca, este o familie în care nu există niciodată un moment de plictiseală. ‘Viața de zi cu zi este marcată de ritmuri precise’, continuă ziarul genovez. Prima care se trezește, la ora 5.30, este mama Valentina. Și de acolo, la scurt timp, începe valsul’. Rutina presupune ca toată lumea să se trezească la timp dimineața: ‘Pentru că una este să spui că i-am trezit pe toți, alta este să-i vezi efectiv treji’, conchide Valentina. Apoi toată lumea merge la școală și ziua începe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
Exit mobile version