in

Italia, părinți arestați după ce și-au legat de pat fiica, judecătorul îi eliberează găsindu-le scuze, iată ce s-a întâmplat

Italia, părinți arestați după ce și-au legat de pat fiica, judecătorul îi eliberează găsindu-le scuze, iată ce s-a întâmplat. Când ofițerii au sunat la ușă, țipetele s-au potolit. În casă se aflau soțul, soția și fiica lor de 14 ani: fata era închisă în dormitor, cu mâinile și picioarele legate cu două eșarfe, iar pe picioare avea vânătăi de la palmele primite, scrie Corriere.it.

Acest lucru a fost suficient pentru ca polițiștii de la Volanti să-i aresteze pe părinți, un cuplu de origine marocană, sub acuzația de rele tratamente și răpire. Citiți și: Scenă teribilă la Imperia, femeie sfâșiată mortal de rottweilerul fratelui ei, câinele a fost împușcat de carabinieri

Italia, părinți arestați după ce și-au legat de pat fiica

Scena cu care s-au confruntat polițiștii a fost aparent elocventă. Dar acea imagine nu era epilogul unei bătăi brutale, ci încercarea disperată – chiar dacă insuficientă – a unui tată și a unei mame de a-și calma fiica rebelă, care, într-un acces de furie, își ataca părinții și spărgea obiecte.

Întreaga afacere a fost reconstituită în cadrul audierii de validare, la finalul căreia gip Giulio Corato a respins cererea de măsuri asigurătorii formulată de procurorul Lisa Bergamasco și a dispus eliberarea cuplului, apărat de avocatul Giuseppe Fiore. „Oricât de mult ar evidenția datele aparent alarmante din compendiul anchetei – se arată în ordonanță -, se pare totuși că contextul de referință este cel al unei minore semnificativ problematice, în primul rând revendicând, chiar și în mod violent, un grad de libertate și de autonomie care pare greu de conciliat cu vârsta de abia 14 ani pe care o are.

Actele relatează intemperanța unei adolescente care chiulește de la școală, intră în bucluc pentru un jaf comis de prietenii ei, se întoarce târziu în noapte și încearcă să scape de orice control. Nu numai atât, ele descriu și certurile violente de acasă.

“Ești un tată mizerabil!”

Pe de o parte, părinții, care încearcă să obțină ascultare și un minim de respect pentru reguli. Pe de altă parte, tânăra fată se revoltă, sparge mobila, apucă cuțite și își insultă mama și tatăl: „Îmi faci rău, sper să mori”, „Ești un tată mizerabil”.

Situația a degenerat pe 1 aprilie, când, în fața celei de-a mia crize de furie a fiicei, care voia să iasă afară cu orice preț, suspecții au încuiat ușa de la intrare: „Azi nu ieși afară”, i-au spus pentru a o pedepsi că a venit prea târziu acasă cu o seară înainte. „Să vedem”, răspunde adolescenta.

Tonurile devin aprinse și gesturile violente, așa cum reiese și dintr-o înregistrare video realizată în acea dimineață. Până la sosirea poliției, chemată de vecini, care o găsește pe adolescentă legată. „Am vrut doar să se calmeze și să sune la 118”, a explicat mama.

Judecătorul îi eliberează găsindu-le scuze

Gip-ul a scris: „Oricât de mult apreciez ilegalitatea obiectivă a practicii de a lega un minor, pare evident că aceasta a fost luminată de intenția precisă de a stăpâni o fiică furioasă și scăpată de sub control”.

El adaugă: „Este evident că, la baza actelor de bătaie, a stat un scop de natură corectivă, oricât de incorect manifestat”. De aici și punerea în libertate a părinților, care rămân sub anchetă.

Familia va fi urmărită de serviciile teritoriale. În timp ce fata a fost transferată într-o comunitate, așa cum a cerut: „Nu vreau să mă întorc la părinții mei, pentru că dacă mă întorc mă vor închide în casă și mă vor face să merg la școală doar însoțindu-mă și luându-mă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Șoferi de TIR români arestați pentru furt de combustibil

Italia, doi șoferi de TIR români au furat motorină de la un coleg ucrainean: arestați

Milano înconjurat imobilizat trecători

Milano, înconjurat și imobilizat de trecători, român aproape linșat după ce încercase să fure un portofel