in

Italia dă drumul la restaurante, cu servire în aer liber, dar EXTINDE STAREA DE URGENȚĂ până în 31 iulie

Guvernul italian vrea să extindă starea de urgență CoV din 30 aprilie până în 31 iulie. Consiliul de Miniștri intenționează să ia această decizie la o ședință programată astăzi, potrivit cercurilor guvernamentale. Roma a declarat pentru prima dată urgența CoV la sfârșitul lunii ianuarie 2020. De atunci a fost extins de mai multe ori. Mai multe ordonanțe CoV se bazează pe această stare de urgență.

Măsura conferă guvernului drepturi speciale. Statul poate coordona mai bine serviciile de urgență și poate evita obstacolele birocratice. Partidul de opoziție Fratelli d’Italia a criticat demult abordarea. În opinia lor, abundența puterii guvernului slăbește parlamentul.

Restaurantele ar trebui să se deschidă din nou

Consiliul de Miniștri va adopta, de asemenea, un regulament care va ușura restricțiile de luni. Restaurantele ar trebui să poată servi din nou clienții în aer liber începând cu săptămâna viitoare. Începând cu 1 iunie, restaurantele din regiunile galbene ar trebui să poată rămâne deschise de la 5 dimineața până la 6 p.m. – apoi și în interior.

Cinematografele, teatrele și sălile de concert ar putea relua de la această dată cu până la 50% din locurile ocupate. De la 1 iunie, activitățile din interiorul centrelor sportive ar trebui activate din nou, iar deschiderea băilor termale și a târgurilor este planificată pentru 1 iulie.

Lega a prezentat o propunere de scurtare a stadiului de acoperire de luni și de prelungire a programului restaurantelor până la ora 23:00. Acest lucru ar oferi clienților mai mult timp pentru cină. Cinematografele ar putea planifica și spectacole de seară, a argumentat Lega. Interdicția de ieșire introdusă în noiembrie începe în prezent la ora 22:00.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoferii profesioniști români vor trebui înscriși într-un registru electronic, ce va conține certificatele CPI și CPC

Italia, româncă de 39 de ani, ajutată de localnici și autorități, dormea pe stradă și nu avea nici o sursă de venit