in

Italia, româncă de 39 de ani, ajutată de localnici și autorități, dormea pe stradă și nu avea nici o sursă de venit

Femeia, o româncă de 39 de ani, dormea ​​pe stradă de câteva zile. Mulți oameni din localitate și reprezentanți ai Caritas au ajutat-o, solicitând și serviciile sociale ale municipalității. În cele din urmă, desi femeia s-a împotrivit, a fost găsită cazare într-o comunitate din Milano.

Comunitatea din Mombretto, o zonă a localității Mediglia, aflată în apropierea orașului Milano, s-a mobilizat pentru a ajuta o persoană fără adăpost din România, în vârstă de 39 de ani, care a apărut de câteva zile în mica localitate, scrie 7giorni.info. 

De câteva seri, femeia dormea ​​pe stradă, înfășurată în niște pături pe care le purta cu ajutorul unui cărucior. Unii rezidenți și Caritasul local s-au apropiat de ea, aducându-i mâncare și lucruri de primă necesitate și încercând să-și dea seama dacă era bolnavă sau avea nevoie de ajutor. Municipalitatea s-a mobilizat și ea pentru a oferi asistență femeii prin intermediul serviciilor sociale. 

Cu ajutorul carabinierilor și al unui interpret, a fost posibil să se înțeleagă vârsta și naționalitatea, aflându-se astfel că familia locuiește în Spania și că trăiește din cerșit, neavând o altă sursă de trai. 

Serviciile sociale au fost, de asemenea, chemate pentru a verifica starea de sănătate, rezultatul general fiind bun. Inițial, orice încercare de a o convinge pe femeie să intre într-un centru de primire s-a dovedit în zadar, dar, grație intervenției unui rezident care are contacte cu o asociație, în cele din urmă, românca de 39 de ani a fost de acord să fie găzduit la o unitate specializată din Milano.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia dă drumul la restaurante, cu servire în aer liber, dar EXTINDE STAREA DE URGENȚĂ până în 31 iulie

Scrisoare plină de amărăciune a unei românce din Italia, de 11 ani ”la fix”: ”Voi continua să muncesc aici, atât cât voi putea, apoi… încotro?”