Menu
in

Italia distribuie populației cardul de cumpărături pentru săraci, vor fi operaționale din iulie 2023

Italia distribuie populației cardul de cumpărături pentru săraci – Carta acquisti: Un card destinat celor mai săraci pentru achiziționarea de alimente de bază va fi distribuit în Italia în iulie 2023, datorită fondului de jumătate de miliard prevăzut de bugetul 2023. Există însă unele excluderi privind gospodăriile în care cel puțin un membru este un beneficiar al venitului de bază, al venitului pentru incluziune sau al oricărei alte măsuri de incluziune socială sau de sprijin contra sărăciei.

>>> Lipsește în toată Italia Amoxicilina, un antibiotic pentru copii: „Situația se înrăutățește”

Italia distribuie populației cardul de cumpărături pentru săraci

Cardul de cumpărături, care va consta fizic dintr-un card Postepay preplătit și reîncărcabil, poate fi folosit doar pentru cheltuielile alimentare de bază și nu se vor putea cumpăra băuturi alcoolice. Unitățile comerciale care vând produse alimentare vor trebui să încheie un acord și să adere la planuri de limitare a costurilor cu produsele alimentare de bază, inclusiv prin reduceri aplicate deținătorilor de carduri.

Decretul prevede, de asemenea, un plafon maxim de 382,5 euro pe gospodărie, cu posibilitatea alocării eventualelor resturi. Poste Italiane va efectua monitorizarea începând din octombrie 2023 asupra sumelor nealocate și a cardurilor care nu au fost activate, iar sumele reziduale rezultate în urma monitorizării vor fi reîncărcate pe cardurile membrilor gospodăriilor care au folosit în mod regulat sumele din lunile precedente.

Aceasta este o măsură importantă pentru a ajuta familiile cele mai sărace să suporte cheltuielile alimentare de bază. Cu toate acestea, excluderile prevăzute de decret ridică unele critici, întrucât îi penalizează pe cei care au cea mai mare nevoie de ajutor. În orice caz, este de sperat că cardul de cumpărare poate contribui la combaterea sărăciei alimentare în Italia și la garantarea dreptului la hrană tuturor cetățenilor, scrie Stranieri in Italia.

>>> În Italia, 2 milioane de familii în sărăcie absolută: bogăția în mâinile câtorva persoane

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version