in

Italia, escrocherie în familie: facturi false de 500 de milioane de euro, opt milioane de euro îngropați în grădină

Italia, escrocherie în familie: acuzație de evaziune fiscală pentru o întreagă familie. Soț și soție, în urma acuzației s-au predat, el la Cremona, ea la Verziano, în Brescia. Fiul lor și mătușa maternă sunt de asemenea implicați

În grădina mare care le înconjoară casa din Gussago – un sat de la periferia Franciacortei, în provincia Brescia – nu foarte specială, ca și casa însăși, au ascuns o comoară. În sens propriu. Sub câțiva metri de pământ, în butoaie și în saci de plastic sigilați ermetic în vid, se aflau peste opt milioane de euro în numerar. ”Un munte de bancnote”, scrie Corriere della Sera.

Acestea au fost găsite de carabinieri și de Guardia di Finanza, sub autoritatea procurorului adjunct Claudia Passalacqua, șefa unei maxi-anchete privind o presupusă rețea de facturi false de jumătate de miliard de euro, care ar însemna 93 de milioane de euro în taxe evitate.

Citește și: Italia, prinși în flagrant, furau sticle de Moet & Chandon: ”Am vrut să fac o baie în șampanie în noaptea de Ferragosto”

Italia, escrocherie în familie

În fruntea a ceea ce, potrivit acuzării, este o asociație criminală, se află capul familiei: Giuliano Rossini, în vârstă de 46 de ani, proprietar de mult timp al unor companii care vând metale feroase în provincie, cu o pasiune înnăscută pentru ciclism și puține pretenții aparente.

Pentru procuror, el este „capul” afacerii ilicite. Mâna sa dreaptă și „colegă”, soția sa, Silvia Fornari, 40 de ani, care, pentru anchetatori, și-ar fi petrecut zilele, cel puțin în ultimii patru ani, ocupându-se „direct și personal de crearea de facturi false, aducând o contribuție materială fundamentală la viața însăși a organizației”.

O femeie bine îngrijită, dar cu un aspect simplu, mai mult în afaceri decât la cumpărături, care se deplasa cu o mașină utilitară mică, mai degrabă decât cu SUV-ul soțului ei. Adesea, ea le încredința altor suspecți sarcina de a contacta cumpărătorii pentru a obține plăți.

Conturi din Europa de Est până la Hong Kong.

Ea ar fi controlat apoi conturile și ar fi gestionat personal biroul ascuns din Gussago și „transferurile de transferuri primite de la clienți pentru plata facturilor” către conturi deschise peste graniță, din Europa de Est până la Hong Kong.

Pe scurt, împreună cu soțul său, aceasta ar fi înființat „întreprinderi individuale și societăți de hârtie cu unicul scop de a emite facturi pentru operațiuni inexistente pentru a acoperi achiziția de materiale feroase și neferoase, la negru, identificând nume de paravan, structuri și mijloace pentru a le da o aparență de operativitate”.

Fiul de 22 de ani, în aresta la domiciliu

Mai este și fiul Emanuele, în arest la domiciliu, în vârstă de 22 de ani. Nu a ieșit niciodată în evidență și nici nu-și petrecea serile excesiv de mondene în cluburi VIP. Mai mult, conduce duba companiei.

Acesta ar fi participat, împreună cu mama sa, la livrări de bani, ar fi colectat numerar și ar fi pregătit documentele care urmau să fie înmânate clienților, furnizorilor și transportatorilor.

În sfârșit, mătușa maternă, Marta, care este și ea în arest: ea ar fi fost responsabilă în principal de „restituirea de numerar către clienți în birourile interne” ale uneia dintre întreprinderile familiei, la Travagliato, al cărei reprezentant legal este.

Fără excese, fără vicii, fără lux

Soțul și soția s-au predat, el la Cremona, ea la Verziano, în Brescia: astăzi vor fi interogați de procuror. Se pare că sunt gata să explice cum au decurs lucrurile, după părerea lor. Toți sunt însă mirați. Fără excese, fără vicii, fără lux. O familie aparent modestă, perfect „camuflată” cu contextul zonei în care trăia.

Când joia trecută, în zorii zilei, anchetatorii au bătut la ușă pentru a face percheziții și a anunța măsurile, aceștia nu erau acasă. Dar nici în Austria, unde se pare că au petrecut perioade lungi de timp. La fel ca și în Panama, de altfel: un paradis fiscal bine cunoscut și o destinație unde extrădarea ar deveni un miraj.

De pe smartphone-ul său, Rossini, verificând camerele de luat vederi, ar fi observat prezența poliției și ar fi sunat la carabinieri: „Totul este în regulă? Ce se întâmplă?”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 87 In medie: 3.7]

Important industriaș italian moare subit în biroul său: „Infarct”. Andrea Riello, fost președinte al Confindustria Veneto, avea 60 de ani

„Reprezintă un pericol pentru cei vindecați”. Alarma cercetătorilor, mărturia șocantă a unui cuplu