in

Italia în stare de PREALARMĂ pentru gaze: 40% din consum vine din Rusia prin Ucraina


Italia în stare de prealarmă pentru gaze: Anunțul a fost făcut de Ministerul Tranziției Ecologice, Autoritatea competentă pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale. În Italia a fost declarată starea de prealarmă pentru aprovizionarea cu gaze în urma războiului dintre Rusia și Ucraina. Ce înseamnă și care sunt consecințele pentru utilizatorii finali.

Italia stare prealarma gaze

Italia în stare de prealarmă pentru gaze

Italia în stare de prealarmă în ceea ce privește livrările de gaze în urma războiului dintre Rusia și Ucraina. Așa a anunțat Ministerul Tranziției Ecologice, Autoritatea Competentă pentru siguranța aprovizionării cu gaze naturale.

Conform unui comunicat, starea de prealarmă a fost declanșată „avand în vedere că această situație persistă pe teritoriul prin care se află majoritatea aprovizionărilor cu gaze naturale, care alimentează sistemul italian și că nivelul de pericol al amenințării aprovizionărilor este semnificativ mai mare decât cel prevăzut în analizele de risc efectuate în trecut”. Dar ce înseamnă asta?

Ministerul „a considerat oportun să pregătească măsuri preventive excepționale care să încurajeze umplerea timpurie a depozitării în raport cu procedurile adoptate în condiții normale, așa cum s-a discutat și la nivel european în cadrul ultimei reuniuni a Grupului de coordonare a gazelor din 23 februarie”.

În plus, „utilizatori considerați ai sistemului național de gaze ar trebui să fie conștienți de situația de incertitudine legată de conflictul din Europa de Est”, deși – se subliniază – „situația ofertei este în prezent adecvată pentru acoperirea cererii interne”.

Tocmai din acest motiv se declară prealarma, prima dintre cele trei trepte de gravitate, care în prezent prevede doar monitorizarea și supravegherea evenimentelor. Prin urmare, fără consecințe pentru utilizatorii finali.

40% din gazele din Italia vin din Rusia prin Ucraina

Însă decizia vorbește multe despre preocupările Guvernului în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze – aproximativ 40% din gazele pentru consumul italian vin din Rusia prin Ucraina – cu scopul de a preveni cât mai mult posibil orice situație de urgență.

„Sperăm – a explicat în urmă cu câteva zile premierul Draghi – că aceste planuri nu sunt necesare, dar nu putem fi prinși nepregătiți”.

Măsurile de urgență prevăd o mai mare flexibilitate în consumul de gaze, suspendări în sectorul industrial și noi reguli privind consumul de gaze în sectorul termoelectric.

Aprovizionare alternativă

Primul obiectiv este creșterea aprovizionărilor alternative către Moscova.

Pentru aceasta executivul se va concentra pe gaze naturale lichefiate importate de pe alte rute, precum din Statele Unite. Executivul vrea să depună eforturi pentru a crește debitele de la gazoductele care nu sunt încărcate complet, precum TAP din Azerbaidjan, TransMed din Algeria și Tunisia și GreenStream din Libia, pe lângă redeschiderea centralelor pe cărbune din toată țara „pentru a compensa imediat eventualele neajunsuri”, scrie fanpage.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
confiscare bunuri Lucca

Evaziune fiscală: bunuri de 550.000 de euro confiscate de la o româncă din Lucca

Italia trimite arme în Ucraina

Italia trimite arme în Ucraina și soldați în România și Ungaria