in

Italia trimite arme în Ucraina și soldați în România și Ungaria

Italia trimite arme în Ucraina. Astăzi, Consiliul de Miniștri va lansa noi măsuri pentru a acorda ajutor poporului ucrainean. Măsurile includ transferul de vehicule militare, materiale și echipamente la Kiev.

Italia trimite arme în Ucraina

Este a cincea zi de război în Ucraina, sub atacul Rusiei. Astăzi Consiliul de Miniștri de la Roma se va întruni în după-amiază pentru a adopta un nou decret, care va conține noi prevederi pentru acordarea de ajutor Kievului.

NATO va preda materialele

NATO se va ocupa de livrarea materialelor. În detaliu, aceasta presupune transferul de mijloace militare, materiale și echipamente către autoritățile guvernamentale ucrainene, măsuri care le vor completa pe cele deja promulgate prin decretul din 25 februarie.

În decretul deja aprobat vineri, Guvernul italian a alocat deja 12 milioane de euro pentru aprovizionarea cu material de război, inclusiv veste kevlar, căști kevlar, detectoare portabile de metale, roboți pentru deminare, material care va fi adus la destinație de către NATO.

Italia în stare de PREALARMĂ pentru gaze: 40% din consum vine din Rusia prin Ucraina

Ce arme trimite Italia în Ucraina

În ceea ce privește armele pe care guvernul italian le va trimite la Kiev, există sute de rachete antiaeriene Stinger și rachete antitanc Spike și mii de mitraliere Browning, mitraliere MG și muniție. Armamentul va fi predat „autorităților guvernamentale ucrainene” , așa cum se precizează în decretul care este deja redactat.

NATO va organiza apoi un transport aerian pentru a transfera armele la frontieră, pentru a le livra apoi cu un convoi terestru.

Astăzi Italia le va cere și cetățenilor să părăsească Rusia.

Zelensky îi dă replica lui Draghi: „Data viitoare mut programul bombelor”

Italia își trimite soldații

Sunt 1.350 de soldați italieni care pleacă în Ungaria și România. Acestea sunt nucleele speciale, adică lagunarii, parașutiștii, trupele alpine, cercetașii Comsubin. Până la 30 septembrie, circa 4.000 de soldați vor fi puși la dispoziția NATO pentru misiunea din Europa de Est.

Invazie în Ucraina, Draghi: „Italia are pregătiți 3.400 de militari”

Ei vor fi trimiși în Letonia pentru a întări „Baltic Guardian”, unde sunt deja 240 de soldați; în România, unde vor fi dislocate 12 avioane și aproximativ 130 de oameni; în Estul Mediteranei, unde sunt 235 de militari, două nave și o aeronavă care patrulează și Marea Neagră Costul operațiunii va fi de 154 de milioane de euro, dar dacă conflictul va continua, misiunile ar putea fi refinanțate, scrie fanpage.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Italia stare prealarma gaze

Italia în stare de PREALARMĂ pentru gaze: 40% din consum vine din Rusia prin Ucraina

eurovision 2022

Rusia exclusă de la Eurovision, nu va fi prezentă la Torino, în finala din 14 mai