in

Rusia exclusă de la Eurovision, nu va fi prezentă la Torino, în finala din 14 mai

Rusia exclusă de la Eurvision, nu va cânta la viitorul concurs a cărui finala va avea loc pe 14 mai la Torino, în Italia.

În contextul în care Vladimir Putin a lansat o ofensivă militară contra Ucrainei, Uniunea Europeană a Radiodifuziunii (UER), care organizează concursul muzical, a decis să excludă ţara sa, potrivit AFP.

O româncă din Italia reprezintă România pe scena Eurovision: ”Sper din toată inima că românii din diaspora se vor mobiliza la vot”

Rusia exclusă de la Eurovision

Instanţa, condusă de Delphine Ernotte, preşedinta France Télévisions, cuprinde mai mult de o sută de canale şi radiouri publice din 50 de ţări din Europa.

Această decizie „reflectă îngrijorarea că în contextul crizei fără precedent din Ucraina, includerea unei candidaturi ruse în concurs anul acesta să nu discrediteze competiţia”, a explicat EUR într-un comunicat. 

Joi, postul public ucrainean UA:PBC, urmat în curând de alte ţări, a cerut excluderea Rusiei. 

Eurovision „a fost creat după al Doilea Război Mondial pentru a uni Europa”, a amintit Mykola Chernotytsky, preşedintele consiliului de administraţie al postului.

Având în vedere contextul actual, „participarea Rusiei, ca agresor şi cea care încalcă dreptul internaţional, subminează însăşi ideea de concurenţă”, a argumentat acesta.     

Dacă decizia rămâne simbolică în ceea ce priveşte războiul care se desfăşoară în Ucraina, este totuşi importantă în privinţa influenţei. Eurovision este unul dintre cele mai urmărite spectacolele televizate din lume, cu peste 200 de milioane de privitori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Italia trimite arme în Ucraina

Italia trimite arme în Ucraina și soldați în România și Ungaria

placute verzi

Unele autoturisme din România vor putea primi plăcuțe de înmatriculare verzi, iată avantajele