in

Invazie în Ucraina, Draghi: „Italia are pregătiți 3.400 de militari”

Mario Draghi a vorbit în Camera Deputaților de la Roma despre criza din Ucraina: „Revenirea războiului în Europa nu poate fi tolerată”.

Draghi a vorbit în Cameră despre invazia din Ucraina

Mario Draghi a povestit ce s-a întâmplat la Bruxelles:

„Ieri am participat la un Consiliu European extraordinar, la care a participat și președintele Zelensky. Conexiunea cu președintele ucrainean a fost un moment cu adevărat dramatic. Este ascuns undeva la Kiev. El a spus că rămâne fără timp, că Ucraina rămâne fără timp, că el și familia lui sunt ținta forțelor de invazie ruse. A fost un moment dramatic care a lovit toți participanții la Consiliul European”, a spus premierul.

Apoi Draghi a spus că ar fi trebuit să vorbească la telefon cu Zelensky, vineri dimineață, dar când l-a sunat, acesta nu a răspuns la telefon.

Draghi a spus că „scopul este distrugerea întregului sistem defensiv ucrainean” cu o invazie care „ne readuce în cele mai negre zile ale istoriei europene”.

Agenda Rusiei

Revenirea războiului în Europa „nu poate fi tolerată, dar trebuie fiți conștienți de faptul că agenda Rusiei este totuși vastă, complexă și premeditată de mult timp.

Am sentimentul că ne aflăm abia în stadiul inițial al unei schimbări profunde în relațiile internaționale care ne-a însoțit în cei peste 70 de ani care au trecut de la sfârșitul războiului mondial”.

Tot din acest motiv, și pentru că „va fi o criză lungă”, este necesar „sprijinul tuturor liderilor politici, cărora le mulțumesc pentru sprijinul care mi-a fost oferit.”.

Mario Draghi: „Italia condamnă atacul Rusiei împotriva Ucrainei”

Italia a pregătit alți 3.400 militari

Draghi a prezentat cifre și analize înspăimântătoare, scrie Corriere della Sera: „Economia Ucrainei este deja distrusă, țesutul social este dezintegrat”.

Italia își va face partea, este pregătită să ofere alți 3.400 de militari din forțele noastre armate sistemului de apărare NATO, adaugă el. Iar sancțiunile lansate de Europa sunt doar un prim pachet, „suntem pregătiți pentru măsuri și mai dure”.

Comunitatea ucraineană a protestat la Roma: „Putin, jos mâinile de pe Ucraina”

Gazele importate din Rusia

Dar Mario Draghi a recunoscut „vulnerabilitatea” Italiei față de cantitatea de gaze pe care Italia o importă din Rusia, o „imprudență a ultimelor decenii în care am ales să nu diversificăm sursele.

Pentru viitor, trebuie să lucrăm pentru creșterea fluxului de gaze din Libia, Tunisia, Algeria, tot prin conducta de gaze Tap.

Redeschiderea unor centrale pe cărbune este de asemenea previzibilă. Este nevoie de un plan sistemic pentru limitarea dependența noastră de gazele Moscovei”, a mai spus Draghi, potrivit Corriere della Sera.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]
roman omorat in bataie italia

Român omorât în bătaie de un conațional. ”Ajutați-mă, am fost bătut. Mă simt rău”

Aprovizionarea cu grâu a Italiei

Ucraina, aprovizionarea Italiei cu grâu și produse derivate este în pericol