in

Mario Draghi: „Italia condamnă atacul Rusiei împotriva Ucrainei”

Invazia Ucrainei de către Rusia a început. La ora 4 dimineața din Italia, Vladimir Putin a lansat ceea ce el a numit o „operațiune militară specială” în Ucraina , care în câteva minute s-a dovedit a fi un atac total.

Însuși președintele rus a anunțat-o într-un discurs la televizor, după ore lungi în care ultimele încercări diplomatice de a evita conflictul eșuaseră și în timp ce Consiliul de Securitate al ONU era în desfășurare. Putin a spus că scopul său este „demilitarizarea, dar nu ocuparea” Ucrainei, adăugând că intenționează să „denazifice” țara .

De asemenea, a emis un avertisment pentru întreaga lume: „Oricine încearcă să intervină sau să ne amenințe trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi imediat și va duce la consecințe nemaiîntâlnite în istorie”.

Liderul de la Kremlin nu a precizat sfera teritorială a operațiunii, dar bombele au început să lovească pe întreg teritoriul ucrainean, iar trupele au început să pătrundă în Ucraina și de la granițele de nord (Belarus) și de sud (Crimeea), cu atacuri în porturile strategice de la Mariupol si Odesa.

Președintele american Joe Biden a calificat atacul „neprovocat și nejustificat”, adăugând că Putin „a ales un război premeditat care va duce la o pierdere catastrofală de vieți și suferințe” și că va trebui să „dea socoteală” pentru aceasta în fața lumii.

Liderii europeni și premierul italian Mario Draghi au condamnat, de asemenea, atacul și au anunțat noi sancțiuni grele împotriva Moscovei.

Draghi condamnă atacul Rusiei

Premierul italian Mario Draghi a condamnat atacul „nejustificat și nejustificabil” al Rusiei împotriva Ucrainei. „Guvernul italian condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei. Este nejustificat și nejustificabil.

Italia este aproape de poporul și instituțiile ucrainene în acest moment dramatic. Lucrăm cu aliații noștri europeni și NATO pentru a răspunde imediat, cu unitate și hotărâre”, scrie Corriere della Sera

Putin s-a întâlnit cu oamenii de afaceri italieni: „Vă consider cei mai buni parteneri”

Draghi condamna agresiunea rusiei

Rusia a invadat Ucraina

„Am luat decizia pentru o operațiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declarație surpriză la televizor, cu puțin timp înaintea orei 03:00 GMT.

Rusia a atacat Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare și a început debarcarea rusă în portul Odesa. Explozii în Kiev, Odesa, Harkov și în estul Ucrainei.

Putin a declarat la televizor că invazia este o „ocupație militară specială” și a spus că dorește „demilitarizarea” și „de-nazificarea”, nu ocuparea țării.

Ce RISCĂ românii din diaspora care refuză încorporarea în caz de război

„Operațiunea militară” din Ucraina este în desfășurare.

Într-un discurs la televiziune, noaptea trecută, Vladimir Putin a ținut un discurs în care, printre altele, i-a invitat pe soldații ucraineni să depună armele și a amenințat cu represalii orice amestec extern.

„Am luat decizia pentru o operațiune militară”, a spus el cu puțin timp înainte de ora 6 dimineața la Moscova. Explicând că „o nouă extindere a NATO spre est este inacceptabilă” și că acțiunile Alianței Atlantice constituie „comportament imoral”. El clarifică apoi că „ocuparea Ucrainei nu este în planurile Rusiei”.

Iohannis: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”

Președintele Klaus Iohannis a condamnat „în numele României” atacul armat declanșat de Rusia împotriva Ucrainei și anunță o reacție puternică a comunității internaționale, cu costuri mari pentru Moscova.

Presa italiană vorbește despre Tezaurul României de la Moscova: „Se cere restituirea aurului”

„Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o nouă încălcare foarte gravă a legilor internaționale, a suveranității și integrității Ucrainei. Această agresiune va atrage o reacție puternică din partea comunității internaționale, cu consecințe majore și costuri mari”, a transmis președintele Klaus Iohannis. joi dimineață, pe Twitter, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Președintele Klaus Iohannis asigură toți cetățenii români de pe teritoriul Ucrainei că România, inclusiv prin misiunile sale diplomatice și consulare, este pregătită să ofere asistența consulară necesară. Președintele Klaus Iohannis subliniază că cetățenii României, ca stat membru al Alianței Nord-Atlantice, beneficiază pe deplin de cele mai ample garanții de securitate din istoria sa. „Niciun cetățean al României nu are motiv să se teamă”.

România, pregătită pentru un val de refugiați ucraineni în cazul unui război cu Rusia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
cetatenia italiana cazier

Cetățenia italiană 2022: aveți nevoie de cazier? Unde ar trebui să îl solicit? Răspunde expertul

mario draghi demisia

Italia va pune capăt stării de urgenţă anti-COVID pe 31 martie, pașaportul verde eliminat treptat