in

Lacul Como: vila oligarhului pro-Putin în flăcări, a fost incendiată intenționat


Italia, vila oligarhului pro-Putin incendiată: Un incendiu pus intenționat a afectat o vilă deținută de prezentatorul rus de televiziune Vladimir Soloviev, considerat un susținător apropiat al președintelui rus.

Vila oligarhului pro-Putin incendiată

În zorii zilei, autori necunoscuți au încercat să incendieze o vilă deținută de miliardarul Vladimir Soloviev în Loveno, municipiul Menaggio, pe malul lacului Como.

Vila cu două etaje era izolată și în renovare. Proprietatea, evaluată la 8 milioane de dolari, împreună cu alte proprietăți, fusese anterior confiscată de Garda de Finanțe ca urmare a sancțiunilor împotriva Rusiei în urma invaziei Ucrainei. Din cele aflate, incendiul a fost declanșat de cauciucuri. Pompierii au stins imediat flăcările .

Începe investigația

După cum relatează ziarul Repubblica, investigațiile sunt deschise și sunt analizate imagini de la camerele de securitate din întreaga zonă pentru a stabili originea incendiului.

Di Maio: „Am expulzat 30 de diplomați ruși”. Moscova: „Vom da un răspuns adecvat”

„Investigațiile carabinierilor sunt în desfășurare, dar putem spune deja că vandalii nu au provocat pagube semnificative – explică Michele Spaggiari , primarul orașului Menaggio – Vila este goală în acest moment, cu pereți rustici și podele din beton. Ar putea fi în esență un act demonstrativ, care din fericire nu a avut consecințe grave”.

Cei care au dat foc cauciucurilor au profitat de faptul că „în această perioadă poarta de intrare a fost înlocuită cu o plasă ca cele folosite în mod normal la marcarea șantierelor”, conchide acesta.

Soloviev: cine a spus că în Europa dreptul de proprietate e sacru?

Bărbatul de 58 de ani, un mare susținător al lui Putin, era îngrijorat (încă înainte de intervenția Gărzii de Finanțe din 5 martie 2022) de pierderea accesului la cele două mega vile ale sale de pe lacul Como, scrie Quicomo.it

Soloviev a comparat acest tratament cu ceea ce multe națiuni aplicau Rusiei în timpul Războiului Rece. El mai spune că a plătit un preț foarte mare pentru cele două proprietăți. Acestea sunt cuvintele lui:

„La fiecare tranzacție am adus acte care dovedesc salariul meu oficial, veniturile, am făcut de toate. Le-am cumpărat și am plătit o sumă nebună de taxe, am făcut de toate. Și deodată cineva hotărăște că eu, acest jurnalist, sunt acum pe lista de sancțiuni. Și imediat mi-au lovit proprietatea. Stai puțin, dar cine a spus că în Europa dreptul de proprietate e sacru! „. 

surse: Quicomo.it , Repubblica , gazetaromaneasca.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]
ambasada rusiei la roma

Italia expulzează 30 de diplomaţi ruşi din motive de ”securitate naţională”: ”Măsura a fost necesară”

plăcute auto straine italia

Atenție! Din 21 martie, posibilă circulația liberă în Italia cu autoturism cu plăcuță străină. Se înființează Registrului Public al Vehiculelor Străine (REVE)