in

Italia închide de sâmbătă școlile din zonele roșii și prelungește interzicerea călătoriilor între regiuni

Guvernul italian a ordonat marţi închiderea tuturor şcolilor situate în zonele cu risc ridicat, ultimele date arătând că peste cincizeci la sută din cazurile de contaminare cu COVID-19 sunt cauzate de noua mutaţie britanică a coronavirusului deosebit de contagioasă, notează AFP, citată de Agerpres.

Toate şcolile situate în regiunile cu risc ridicat vor trece la învăţământul la distanţă cu începere de sâmbătă, în timp ce până în prezent erau închise doar şcolile secundare situate în aşa-numitele zone roşii.

Noile cifre publicate de Institutul naţional de sănătate ISS au arătat că 54% din cazurile de contaminare cu noul coronavirus din Italia sunt cauzate acum de mutaţia britanică.

„Mutaţia britanică are o capacitate specială de a se răspândi la generaţia tânără”, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul sănătăţii, Roberto Speranza.

„Acest lucru ne-a determinat să facem o alegere, şi anume că şcolile de toate nivelurile situate în zonele roşii vor trece la învăţământul la distanţă”, a spus el.

Potrivit ultimei clasificări care a intrat în vigoare luni, doar două din cele douăzeci de regiuni italiene sunt roşii: Basilicata şi Molise în sudul peninsulei. Lombardia (nord), care include printre altele oraşul Milano, Piemont (nord) şi Marche (centru) sunt clasificate ca zone portocalii.

Când a preluat funcţia în februarie, noul premier, Mario Draghi, a promis că va folosi „toate mijloacele” pentru a încerca să stopeze pandemia care a făcut aproape 100.000 de morţi în Italia şi i-a devastat economia.

Luni, fostul şef al Băncii Centrale Europene i-a încredinţat unui militar gestionarea crizei coronavirusului. Generalul Francesco Paolo Figliuolo l-a înlocuit pe omul de afaceri Domenico Arcuri în funcţia de comisar special însărcinat cu urgenţa sanitară.

Noul decret prelungeşte, de asemenea, interzicerea călătoriilor între regiunile italiene până la 27 martie.

Teatrele şi cinematografele vor fi autorizate să redeschidă la 27 martie în zonele galbene, cu o capacitate de primire limitată la 25%, în timp ce muzeele vor putea deschide şi sâmbăta, şi nu doar în timpul săptămânii. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

vaccinul coreea de sud

Roma, vaccinare gratuită în farmacii din aprilie, pentru grupa de vârstă 50-55. „Cele 1.500 de farmacii ale noastre vor fi primele”

Napoli, profesoară moare la patru zile după vaccin. Denunțul familiei la carabinieri: „Spuneți-ne de ce a murit”