in

Italia interzice bagajele de cabină în avioane: „Se evită contactele între pasageri”

Bagajele depozitate în compartimentele din cabina avioanelor care sosesc sau pleacă din Italia sunt de acum înainte interzise din motive sanitare, a anunțat Autoritatea aeronautică civilă italiană (ENAC).

Pasagerii vor putea lua la bord doar bagaje suficient de mici pentru a încăpea în spațiul de sub scaunul din față.

În aceste condiții, vor putea lua la bordul avioanelor doar bagajele suficient de mici pentru a încăpea în spațiul de sub scaunul din față, a precizat un purtător de cuvânt de la ENAC, potrivit Agerpres.

„În acest domeniu, italienii se numără printre călătorii cei mai indisciplinați din Europa, provocând întârzieri și cozi care în prezent alimentează riscul de contagiune”, apreciază Asociația pentru protecția consumatorilor, Codacons.

Încă două avioane, cu 380 de români din Italia au ajuns în România, diaspora caută adăpost în țară

Autoritatea aeronautică a precizat că interdicția vizează evitarea contactelor între pasageri și urgentarea procedurilor de îmbarcare și debarcare pentru a diminua riscul de transmitere a cronavirusului.

„Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană)”, scrie în comunicat.

În acest fel, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare (Italia, Franța, etc…) vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Bucurie mare la Ţăndărei, după ieşirea din carantina totală: «Aștept să se dea drumu’ la avioane și am și plecat»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

După 14 ani în Italia, a înființat o plantație de tartufo în țară: ”Când am venit acasă, am spus că risc şi eu”

O mare speranță a fotbalului feminin din Italia, sfârșit tragic la doar 21 de ani