Menu
in

Italia, medici deprimați și stresați, jumătate ar vrea să plece: ”Prea multe ore la serviciu”

Italia, medici deprimați și stresați, jumătate ar vrea să plece: ”Prea multe ore la serviciu”. Sunt și lipsiți permanent de somn din cauza unor ore de lucru care depășesc cu mult ceea ce este permis și a unor sarcini imposibil de gestionat.

Toate acestea sunt agravate de o lipsă de recunoaștere a valorii a ceea ce se realizează, de un număr de pacienți pe medic și pe pat care face aproape imposibilă stabilirea unei relații empatice cu pacienții și de o birocrație care face totul și mai dificil. Toate acestea și multe altele se regăsesc în ceea ce în jargonul tehnic se numește „sindromul burnout”.

>>> Funcționari de la Primăria Torino arestați, primeau șpagă de la români pentru cărți de identitate obținute rapid

Italia, medici deprimați și stresați

Vestea proastă este că un medic din doi, precum și 45 la sută dintre asistentele care lucrează în secțiile de medicină internă, care reprezintă singure o cincime din internările din Italia, suferă de acest sindrom.

Acest lucru reprezintă o amenințare nu doar pentru sănătatea lor, ci și pentru cea a pacienților, deoarece a lucra în aceste condiții înseamnă creșterea șanselor de a comite unele erori medicale. Erori care, în Italia, ar fi în jur de 100.000 pe an.

Acesta este tabloul descurajator al unui sondaj realizat pe lângă două mii de profesioniști din domeniul sănătății, prezentat la Milano, la cel de-al 28-lea Congres Național al Federației Internelor din Spitale (Fadoi).

>>> Ministrul italian de Interne vrea recunoaștere facială în locurile publice, în special la Roma, Milano și Napoli

Incidența mare în rândul femeilor

Sondajul arată o incidență mai mare în rândul femeilor și merge mână în mână cu creșterea vârstei (în rândul celor sub 30 de ani, procentul celor care se declară bunrnout scade la 30 la sută). Aceste date atestă necesitatea urgentă de a acționa pentru a schimba cursul, pentru a proteja sănătatea tuturor și, de asemenea, pentru a stopa „fuga din spitale”, care s-a agravat după pandemia de doi ani.

Acest lucru este explicat de Francesco Dentali, președinte al Federației și director de medicină generală al Asst Sette Laghi (Varese). „Acest tablou arată o neliniște de care instituțiile trebuie să își dea seama, pentru a interveni cât mai repede, inclusiv în interesul pacienților, deoarece epuizarea crește rata de eroare. Nu cerem intervenții doar pentru medici și asistente, misiunea noastră principală este de a trata pacienții și trebuie să facem acest lucru în cel mai bun mod posibil”.

sursa: Corriere.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version