in

Italia, MoneyGram Awards 2017, iată cine a fost ales întreprinzătorul imigrant al anului

Cele 550.000 de firme administrate și înființate de imigranți produc în fiecare an în Italia o cifră de afaceri de 96 de miliarde de euro, circa 6,7% din PIB. Din 2011 până în 2015 numărul total al acestor firme a crescut cu 21%. Cifrele au fost comunicate pe timpul ceremoniei de acordare a premiilor MoneyGram Awards 2017.

”Prin această recunoaștere – a explicat Massimo Canovi, șeful MoneyGram pentru Europa de Sud, societate multinațională specializată în servicii de transfer de bani – dorim să-i premiem pe toți acei întreprinzători care în afară că își ajută propriile familii rămase în țara de origine, au adus valoare economică și bogăție culturală țării noastre”.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența președintei Camerei Deputaților, Laura Boldrini, cu participarea Emmei Bonino ca oaspete de onoare. Recunoașterea cea mai prestigioasă a MoneyGram Awards, premiul Întreprinzătorul Anului, a fost acordată lui Yafreisy Berenice Brown Omage, care a câștigat și la categoria ”Antreprenoriat Tineri”.

Yafreisy Berenice Brown Omage, originară din Republica Dominicană, este patroana unui supermarket care în 2016 a avut o cifră de afaceri de circa 1,4 milioane de euro și are circa 15 angajați. Yafreisy are 25 de ani și trăiește la Roma. În Italia din 2012, cu experiența și ajutorul soțului a înființat în 2013 un supermarket care are anexată și o brutărie.