in

Cu toate cele șase cărți publicate, Corina Ozon vine la Torino. «Experiențe de neuitat în diaspora»

Evenimentul e organizat de Associazione Bucovina, Studio Tributario dott. Maurizio Pace și Studio assicurativo Ionela Mihaela Dumitru. Parteneri sunt +Spazio4 și Radio Torino Internațional. Va avea loc duminică, 11 iunie, ora 17, la +Spazio4.»

Corina Ozon, cărțile tale au avut succes uriaș, în România și în străinătate, într-un moment dificil pentru literatură, pentru cuvântul tipărit în general. Ce explicație ai?

«Pot cuantifica acest succes, nu știu dacă e uriaș sau nu, din vânzări și din feedback-uri. Probabil că oamenii doresc să citească un alt gen, în concordanță cu ritmul alert al vieții, cărțile mele au mult umor, limbaj frust și se citesc ușor. Cred că acestea au fost ingredientele care au ajuns la inima publicului.»

Mediul online a canibalizat totul, prezența virtuală pare mai importantă decât cea fizică, și totuși tu mergi fizic să îți prezinți cărțile. Într-o sală intră oricum mai puțini oameni decât ar putea să te asculte online. De ce faci acest efort?

«Pentru că există locuri în România unde nu sunt librării, dar oamenii vor să citească, sau există librării, dar nu și un obicei de a le frecventa. Pentru că oamenii vor să-l cunoască pe autorul cărților preferate, să discute cu el. Cred că nimic nu poate întrece emoțiile acestor gen de evenimente la care particip. Online-ul este extrem de util în promovare și în realizarea de conexiuni. Voi continua să merg oriunde sunt invitată. Deși am străbătut de câteva ori țara, cu cărțile, revin la cererea cititorilor în locuri unde am fost chiar și de trei ori. Iar în luna iunie am deja planificate lansări, în orașe unde deja am comunități de cititori care mă așteaptă.»

Vei merge la Torino în curând, cu ultima carte. Despre ce eveniment este vorba și despre ce este cartea?

«La Torino vin la invitația unor doamne inimoase, care îmi admiră scriitura și care au avut inițiativa organizării unei întâlniri cu românii din zonă și cu cărțile mele. Voi veni cu toate cele șase cărți ale mele: seria „Amanții” ( „Zilele amanților”, Nopțile amanților”, „Amanții 3.0” și „Divorțurile amanților”), volumul de proză „Până când mă voi vindeca de tine” și romanul „Tentații”, toate apărute la editura Herg Benet în perioada 2014-2017. Sigur, mult așteptat este „Divorțurile amanților”, ce va fi lansat la Bookfest, pe 27 mai și în premieră la Torino. Evenimentul e organizat de Associazione Bucovina, Studio Tributario dott. Maurizio Pace și Studio assicurativo Ionela Mihaela Dumitru. Parteneri sunt +Spazio4 și Radio Torino Internațional. Și va avea loc duminică, 11 iunie, ora 17, la +Spazio4.»

Ai fost în mai multe comunități românești din diaspora pentru a-ți prezenta cărțile. Ce ai găsit acolo?

«Am fost în Londra și în Madrid, am dat de oameni cu un apetit pentru lectura în limba română, deschiși și dornici de dialog. Pentru mine, rămân experiențe de neuitat.»

Poți face o ierarhie a cărților pe care le-ai publicat? Care îți place cel mai mult? Pe care ai dori-o scoasă din librării?

«Nu pot face nicio diferență, toți sunt „copiii mei”, desigur că nu aș scoate nicio carte din librării. Fiecare reprezintă o etapă și o stare, fiecare are poveștile ei.»

Dacă ți s-ar cere o biografie scurtă, de trimis prin sms, ce ai scrie?

«Fost jurnalist, actual PR-ist, în timpul liber- scriitor.»

Sorin Cehan

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cerignola, bătaie între prostituate, înarmate cu bâte cu lanțuri montate la un capăt: trei românce arestate

Italia, MoneyGram Awards 2017, iată cine a fost ales întreprinzătorul imigrant al anului