in

În Italia nu sunt oameni dispuși să lucreze ca brutari pentru 1.400 de euro pe lună. 117.000 de posturi de muncă vacante

În Italia nu sunt oameni dispuși să lucreze ca brutari pentru 1.400 de euro pe lună? Este șomajul real sau tinerii sunt prea mofturoși?

În Italia locurile de muncă efectiv vacante sunt 117.000. Insuficiente, așadar, pentru a anula urgența șomajului, dar care oricum arată ceva legat de lipsa de comunicare între cei care caută și cei care oferă un loc de muncă.

Subiectul locurilor de muncă refuzate este unul care revine periodic în atenție. De exemplu, pe timpul sezonului care tocmai s-a încheiat angajatorii din Romagna au găsit cu dificultate personal pentru stabilimentele lor balneare. Este la fel de adevărat că spitalul din Matera nu reușește să găsească medici pentru câteva specialități, deși oferă un salariu de 3.000 de euro net. Însă și unele sectoare ale made in Italy se chinuie să găsească personal.

De exemplu, firmele din sectorul modei din Veneto sunt în căutarea disperată a unor croitorese și brodatoare. Și multe restaurante și pizzerii din Pensinsulă s-ar putea închide din lipsa bucătarilor și a pizzarilor pe care trebuie să-i aducă din Africa de Nord.

Un studiu recent privind asociațiile de profil al Confindustria susține că în sectorul IT există un deficit de 4.400 de licențiați, deficit care se traduce într-o dificultate de creștere pentru firmele italiene din sector. Care ar putea ajunge până în 2018 la 85.000 de noi locuri de muncă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CCIRO Italia declară război atașaților economici din misiunile diplomatice: ”Cerem retragerea din Italia, pentru neimplicare”

Roma, bandă de tineri masacrează un bengalez: ”Jeg negru”