in

Italia, o femeie şi-a reînnoit permisul de conducere la vârsta de 100 de ani: ”Mă va face să mă simt puţin mai liberă”

Știri Italia – O femeie şi-a reînnoit permisul de conducere la vârsta de 100 de ani, devenind cel puţin a treia persoană de această vârstă considerată aptă să se urce la volan, în ultimii ani.

Tocmai a stins 100 de lumânări, scrie gazzetta.it, dar nu are nicio intenție să coboare din mașină: pe lângă faptul că merge mult pe jos și folosește bicicleta, Candida Uderzo mai conduce, în ciuda vârstei considerabile.

Când a apărut la școala de șoferi, relatează Corriere del Veneto, operatorii școlii de șoferi nu au avut nicio îndoială:Candida este încă perfect aptă să conducă, cel puțin până în 2024, când va stinge chiar și 102 lumânări. 

Italia, o femeie şi-a reînnoit permisul de conducere la vârsta de 100 de ani

”Când i-au reînnoit permisul de conducere aproape că nu am crezut – spune fiul ei Gianni – m-am gândit că i-l vor lua. Este adevărat că este perfectă din punct de vedere fizic, capabilă să înțeleagă orice, citește ziarul fără ochelari.Este cu adevărat sănătoasă. Am rugat-o, să fim siguri, să stea în apropiere”.

Candida Uderzo a primit un nou permis după ce a trecut un test oftalmologic la o şcoală de şoferi din provincia nordică Vicenza. Centenara a spus că îi place să fie autonomă şi să nu aibă nevoie de ajutorul fiului ei pentru a se deplasa.

Italia, aventurile ”badantei diabolice”, o româncă seducea pensionari italieni, apoi îi amenința că publică foto indecente

Mă va face să mă simt puţin mai liberă”

”Această reînnoire mă face fericită şi mă va face să mă simt puţin mai liberă”, a declarat femeia. ”Sunt norocoasă, am 100 de ani şi să fiu atât de sănătoasă este o surpriză şi pentru mine. Nu iau niciodată medicamente, ci doar somnifere din când în când”, a susţinut ea.

Femeiea a spus că vederea ei este atât de bună încât poate citi ziarul fără a avea nevoie de ochelari.

Populaţia centenară a Italiei este printre cele mai mari din Europa, iar numărul persoanelor care ating această vârstă continuă să crească: potrivit datelor publicate la începutul lunii mai de Istat, agenţia naţională de statistică, Italia are 20.456 de centenari, faţă de 14.456 în 2019.

Dar nu este clar câţi mai conduc. Permisele pentru cei peste 80 de ani sunt reînnoite o dată la doi ani, şoferii fiind nevoiţi să prezinte un certificat medical pentru a exista certitudinea că sunt apţi fizic şi psihic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Un scriitor român faimos în Italia face „coming out”: „Nu mai ascund cine sunt”

consulat itinerant pescara

Consulat itinerant la PESCARA: reînnoire pașapoarte, acte notariale, transcriere acte de stare civilă și multe altele