in

Italia, o nouă creştere a infecţiilor, începerea şcolii stă sub semnul întrebării: «Există riscul de haos, fără un acord clar nu putem permite redeschiderea anului școlar»

itailia infecţii

Italia a înregistrat miercuri 1.367 de cazuri noi de coronavirus, după ce marți, 25 august, fuseseră raportate 878 de infecții. Miercuri au fost anunțate și 13 decese (4, marți), potrivit Ministerului italian al Sănătăţii, citat de La Repubblica.

Creșterea infectărilor din ultimele săptămâni a crescut nivelul de îngrijorare la nivelul guvernului, astfel încât premierul Conte ar putea fi nevoit să adopte noi măsuri restrictive. Deocamdată, nu s-a ajuns la nici un acord între conducerea de la Roma și guvernatorii regiuniilor în ceea privește reînceperea școlilor.

Președintele Conferinței Regiunilor, Stefano Bonaccini, a fost clar: ”Există riscul de haos, fără un acord clar nu putem permite redeschiderea anului școlar. Astăzi am reiterat guvernului câteva priorități care trebuie rezolvate imediat”, scrie La Stampa.

Cele mai multe cazuri noi în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în regiunea Lombardia (269), Lazio (162) și Toscana (161). În momentul de faţă, în Italia sunt 20.753 de persoane care au coronavirus. Bilanţul epidemic este de 35.458 morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 262.540. Numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 206.329.

Periculos mafiot din clanul Schettino, traficant de cocaină, prins în România și extrădat în Italia

diaspora vot

Proiect: Două zile de vot pentru diaspora la alegerile parlamentare din iarnă