in

Italia, o româncă moștenește 500.000 de euro de la fostul partener, fratele defunctului o dă în judecată: ”E un fals!”

Știri Italia – O româncă moștenește 500.000 de euro de la fostul partener italian, fratele defunctului o dă în judecată: ”E un fals!”

O româncă de 55 de ani poate deveni proprietara unui teren, al unei case și a altor beneficii materiale în valoare de circa 500.000 de euro. Aceasta în urma unui testament al fostului ei partener, un italian de 60 de ani, care a murit în urma unei boli.

Fratele decedatului însă a dat-o în judecată, spunând că testamentul este fals, scrie La Stampa.

Acuzația e gravă: au prezentat unui notar un testament olograf fals al rudei lor, un întreprinzător agricol de 60 de ani din Cellarengo, care a murit în urmă cu aproximativ doi ani din cauza unei boli.

Italia, o româncă moștenește 500.000 de euro de la fostul partener

La câteva zile după înmormântarea antreprenorului, însoțitoarea acestuia, o femeie de 55 de ani de origine română, a depus un document de moștenire scris de mână în biroul notarului Luciano Ratti din Asti. Ea povestește că fusese scris de mână de către antreprenor: în testamentul datat și semnat, fermierul își oficializa dorința de a-i lăsa pământul, casa, alte proprietăți și economiile sale femeii cu care își petrecuse ultimii ani din viață.

Valoarea totală a moștenirii: aproximativ 500 000 de euro. Un patrimoniu care îl atrage și pe fratele său, care a fost lăsat de izbeliște. Nu există alte rude apropiate: defunctul nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii. Cu partenerul său nu se îndeplinise niciodată niciun act oficial: nicio căsătorie, nicio uniune civilă.

Prin urmare, conform legii, nu avea dreptul la nimic ca parte legitimă. Fratele, asistat de avocatul Manlio Giattino, a contestat moștenirea și a denunțat-o pe femeie pentru fals.

Procurorul Simona Macciò l-a înscris pe însoțitorul antreprenorului în registrul suspecților și a dispus o expertiză tehnică încredințată lui Luigi La Sala, fost șef al poliției criminalistice din Torino, care a sugerat autenticitatea legatului.

”Testamentul a fost scris de mână înainte de moartea sa”

Femeia se bazează pe avocatul Pasquale Demetrio: „Expertiza noastră, realizată de grafologul Claudio Rosellini, întărește argumentul apărării. Testamentul a fost scris de mână înainte de moartea sa de către partenerul clientului meu’, susține avocatul.

Pentru a dovedi autenticitatea testamentului olograf, avocații procurorului și ai apărării au examinat numeroase alte documente care, cu siguranță, au fost scrise de către defunct.

Procurorul Macciò a cerut ca dosarul să fie arhivat, dar fratele bărbatului s-a opus și a avut loc o audiere în fața judecătorului de investigații preliminare Giorgio Morando, care va trebui să decidă dacă va semna decretul de achitare sau va dispune continuarea cercetărilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]
operatiunea transilvania

Operațiunea ”Transilvania”, italieni în vârstă atrași de românce tinere și atrăgătoare, înșelați cu sume mari de bani

femeie batuta italia sot

Surprins de carabinieri exact când își bătea soția cu pumnii în față, român arestat la Ascoli Piceno