in

Operațiunea ”Transilvania”, italieni în vârstă atrași de românce tinere și atrăgătoare, înșelați cu sume mari de bani

Știri ItaliaOperațiunea ”Transilvania”, italieni în vârstă atrași de românce tinere și atrăgătoare, înșelați cu sume mari de bani.

O grupare infracțională care avea ca scop comiterea mai multor infracțiuni grave, cum ar fi șantaj, primire de bunuri furate și spălare de venituri ilicite a fost destructurată de carabinierii Departamentului Operativ al Comandamentului Provincial din Reggio Calabria și de Europol, anunță presa italiană.

Aceștia au executat o ordonanță de reținere emisă de judecător, la cererea Procuraturii din Locri, împotriva a 16 persoane. Pentru zece dintre ei s-a dispus închisoare, în timp ce șase au fost plasați în arest la domiciliu.

Acțiunile au avut loc în Italia, România, Olanda și Germania. Organizația avea o filială și în Sicilia, la Milazzo.

Familie de români din Taranto arestată, avea în casă un adevărat depozit de bunuri furate, valoare peste 15.000 de euro

Operațiunea ”Transilvania”, italieni în vârstă atrași de românce tinere și atrăgătoare

Trei ordine de arestare preventivă au fost executate în provincia Reggio Calabria. Forțele de poliție din țările respective au executat 13 mandate europene de arestare emise de către judecătorul din Locri.

Sediul central al organizației se află în România și are baze operaționale în Calabria și, în special, în teritoriile din Reggio și în comunele Bianco, Melito di Porto Salvo, Siderno, Rosarno și Bovalino.

Victimele au fost persoane în vârstă, cu vârste cuprinse între 70 și 90 de ani, care se aflau adesea într-o stare de singurătate. Persoane în vârstă care au fost induse sau forțate, prin înșelăciune sau amenințări, să dea sume mari de bani. Banii erau predați tinerelor, care apoi îi transmiteau liderilor organizației criminale.

Ancheta deschisă în 2018

Operațiunea, denumită „Transilvania”, a luat naștere în urma unei anchete demarate în 2018. Totul în urma unei plângeri făcute de un bătrân dintr-o localitate din zona Locride.

Acesta a declarat carabinierilor că a fost atras de o tânără de naționalitate română. Ea pretindea că este îndrăgostită de el, și l-a determinat, pe parcursul unui an, să îi livreze, prin donații directe de numerar și plăți prin „Money Transfer” în străinătate, suma totală de 20 de mii de euro.

Potrivit anchetatorilor, veniturile ilicite încasate de suspecți ar fi de aproximativ un milion de euro, din care 179 de mii de euro ar fi fost depistate, prin transfer în România. După ce banii au fost extorcați de la bătrâni, de fapt, suspecții i-au trimis prin „Money transfer”.

Investigațiile complexe ale carabinierilor și ale Europol au constat în investigații financiare, interceptări telefonice, înregistrări video, interviuri cu persoanele vinovate și cu alte persoane informate despre fapte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Masacru la o grădiniță din Aquila, o mașină a intrat în plin în copii: un băiețel de 4 ani a murit, cinci răniți

testament italia romanca

Italia, o româncă moștenește 500.000 de euro de la fostul partener, fratele defunctului o dă în judecată: ”E un fals!”