in

Masacru la o grădiniță din Aquila, o mașină a intrat în plin în copii: un băiețel de 4 ani a murit, cinci răniți

Accident șocant la o grădiniță din Italia: o mașină a intrat în plin în copii la L’Aquila. Șase copii au fost afectați, dintre care unul, în vârstă de 4 ani, a murit. Este cercetată mama care parcase mașina în pantă.

O mașină a intrat în plin în copii la L’Aquila

Episod dramatic ieri după-amiază în L’Aquila. O mașină a ajuns în curtea unei grădinițe, lovind în viteză un grup de copii care se jucau în aer liber, rănind mai mulți copii, ucigând unul dintre ei și rănind alți cinci, toți între 3 și 5 ani.

Accidentul s-a produs la grădinița „1 Maggio” din L’Aquila, în zona Pile, unde ambulanțe și pompieri s-au deplasat imediat, scrie fanpage.it.

Șase copii au fost loviți

Șase copii au fost loviți în impact și au fost transportați la spitalul San Salvatore, inclusiv, din păcate, un băiețel de 4 ani care a murit, micuțul Tommaso. Starea lui apăruse imediat disperată. Medicii au făcut tot posibilul pentru a-l resuscita, dar, după cum a raportat agenția Dire, acesta a murit în timpul transportului la spitalul din L’Aquila.

Tommaso avea 4 ani

Scenă dramatică

Scena dramatică de după prânz, miercuri, chiar înainte de ora 14.30. După alarma la serviciile de urgență, la fața locului s-au deplasat și polițiștii, carabinieri și polițiștii rutieri, care au acum sarcina de a reconstitui faptele și responsabilitățile.

Potrivit reconstituirilor anchetatorilor,  autoturismul era parcat pe o stradă în pantă când, din motive încă de stabilit, a început să se miște, din ce în ce mai repede.

Se pare că mașina și-a continuat rularea câteva zeci de metri până când a spart gardul exterior al grădiniței și a dat peste cei mici care se jucau, lovindu-i în plin pe cinci dintre ei. La fața locului, numeroase echipe de salvare cu ambulanțe și chiar salvarea aeriană.

Mașina unei mame

Mașina care a ajuns la grădiniță, un Volkswagen Passat, aparține unei mame care se îndrepta să ia un copil de la grădinița unde s-a produs accidentul.

În interiorul mașinii se afla un alt băiețel de 9 ani, lăsat temporar singur de mama sa. Printre ipoteze se numără că șoferița a uitat să tragă frâna de mână sau că poate copilul a eliberat accidental frâna sau chiar putea fi o defecțiune a frânei. Cu toate acestea, cercetările tocmai au început, iar anchetatorii nu oferă momentan o explicație oficială a cauzelor producerii accidentului.

Procurorii au deschis dosar de cercetare pentru omor rutier. Femeia care a condus mașina este cercetată. Între timp, la autoturism au fost demarate examinări tehnice pentru a stabili dacă frâna de mână nu a funcționat din cauza unei probleme tehnice sau dacă a fost uitată sau dacă a fost scoasă din greșeală de către fiu.

Masacru în Sassuolo, își ucide copiii de 2 și 5 ani, soția, soacra și apoi își ia viața

Cinci copii la spital

Doi dintre copiii răniți au fost transportați la Policlinica Gemelli din Roma : Unul dintre ei, în vârstă de 4 ani, este în prognostic rezervat, cu fractură la osul temporal și hematom subdural și rămâne în prognostic rezervat. O fetiță de 4 ani este stabilă și starea ei actuală nu este gravă. Un alt copil este la Bambin Gesù, în timp ce restul sunt la spitalul din capitala Regiunii Abruzzo.

„Suntem șocați”

„Am aflat paradoxal această veste tragică în timp ce sărbătorim primul copil născut la Fontecchio, în zonele interne, după aprobarea legii depopulării; primul născut care a primit contribuția la natalitate. Suntem cu toții șocați și aproape de durerea familiilor. Sperăm ca această tragedie să nu se agraveze, suntem în contact cu profesioniștii din domeniul sănătății pentru a monitoriza constant evoluția situației”, a spus președintele Regiunii Abruzzo Marco Marsili.

Accident produs de un șofer italian, în mașină erau cinci adulți și patru copii

„Inima mea de tată și primar este frântă.”

Doliu orășenesc este proclamat  joi la L’Aquila  „Familiile noastre nu merită această durere, acest oraș nu merită o altă tragedie. Inima mea de tată și primar este frântă.

Când un copil încetează să se joace, speranța se clătește. L’Aquila it va opri, aproape de părinți, profesori, conducerea școlii, personalul care a intervenit cu promptitudine pentru a ajuta grădinița I Maggio și în spital. Pentru mâine este proclamat doliu de oraș”, a anunțat primarul din L’Aquila, Pierluigi Biondi.

„Sunt profund întristat, nici nu îmi pot imagina durerea pe care o simt părinții copiilor răniți. Ca tată și ca reprezentant al instituțiilor sunt îngrozit. Este o veste groaznică”, a declarat primarul imediat după ce a vizitat locul accidentului de la grădinița Primo Maggio, apoi s-a îndreptat către spitalul San Salvatore din L’Aquila unde au fost duși copiii.

„Sunt alături de durerea familiilor și a comunității școlare cu profundă emoție”, a declarat ministrul Educației, Patrizio Bianchi , referindu-se la tragicul accident care a avut loc la L’Aquila. Ministrul a luat legătura cu directorul institutului pentru a-i transmite apropierea și condoleanțe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
romanca patiser italian

Italia, o româncă știe să facă cel mai bine un renumit desert: a câștigat concursul ”Lo zuccotto fiorentino”

operatiunea transilvania

Operațiunea ”Transilvania”, italieni în vârstă atrași de românce tinere și atrăgătoare, înșelați cu sume mari de bani