in

Italia, obligată să plătească alocații familiilor imigranților, chiar dacă aceștia nu se află în țară. Salvini: „Ce glumă e asta?”

Judecătorii de la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) au stabilit că legislația din Italia care interzice imigranților non-europeni să primească alocații pentru familiile din afara țării este contrară legislației UE.

Prin urmare, CEJ a decis ca cetățenii non-europeni care beneficiază de un permis de ședere sau sunt rezidenți pe o durată lungă, au dreptul la alocații pentru familiile lor, chiar dacă acestea trăiesc în afara Uniunii, scrie Evenimentul Zilei care citează Il Giornale.

Hotărârea definitivă este rezultatul unui proces între Institutul Național pentru Siguranță Socială și doi cetățeni non-europeni, unul din Sri Lanka, altul din Pakistan, care trăiau și munceau legal în Italia, dar aveau familiile în țările de origine.

Liderul formațiunii politice naționaliste Liga, Matteo Salvini, a comentat decizia CEJ:

„Curtea de Justiție a UE stabilește (și impune în Italia) că cetățenii non-UE au dreptul la alocații chiar și pentru membrii de familie care trăiesc în străinătate, în afara UE! Ce glumă e asta?”

Decizia Curții vine după ce Comisia Europeană a declanșat procedura de infrigement împotriva Austriei pentru un caz similar.

Austria a dorit să indexeze alocațiile pentru copii în 2019, ceea ce însemna că sumele erau calculate în funcție de costul vieții din țara unde trăiau copiii.

Aceasta ar fi făcut ca un muncitor imigrant care avea copii într-o țară în care costul vieții era inferior celui din Austria, primea mai puțini bani.

Comisarul european pentru Afaceri Sociale, Marianne Thyssen, a declarat în legătură cu propunerea austriecilor:

„Atunci când muncitorii mobili contribuie la un sistem de securitate socială de aceeași manieră ca muncitorii locali, ei trebuie să primească alocații identice, chiar dacă copiii lor trăiesc în străinătate.” Italia se confruntă cu o creștere a numărului de imigranți în ultimele luni, în ciuda pandemiei de COVID-19. Zone precum Lampedusa sunt asaltate de valuri de nou-veniți, majoritatea plecând din Tunisia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Verona, muncitor român de 38 de ani, mort pe șantier, participa la demontarea unei schele

Milano, român la 71 de ani, călcat de două camioane de gunoi în timp ce dormea